Reform anlaşması

0
419

Abhazya Cumhurbaşkanlığı’nın Dört Adayı Seçim Sonrası Reformlar İçin seçimden önce bir anlaşma İmzaladı
Abhazya Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olan dört lider, seçim sonrası ulusal birliğin sağlanması ve siyasi sistemde reformların hayata geçirilmesi konusunda ortak bir uzlaşma metni imzaladılar. Cumhurbaşkanı adayı Bjaniya, Kişmerya, Dzapşipa ve Hacımba tarafından imzalanan uzlaşma metni şöyle:
Abhazya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı adayları, ülkede istikrarın sağlanması, toplumsal birliğin tesisi ve ulusal bir uzlaşmaya ulaşmak için siyasi, ekonomik ve sosyal alanlarda gereken reformların hayata geçirilmesini mümkün kılma hedefiyle aşağıdaki hususlarda anlaşmışlardır.
Oluşabilecek potansiyel krizlerde diyalogu sağlamak ve hızlı çözüm üretmek için her bir adayın üçer temsilcisinin katılacağı bir konsey kurulacaktır.
Seçimler sonrası oluşacak hükümet, değişik partilerden ve Abhazya Cumhurbaşkanlığı adaylarının destekçileri arasından seçilecek uzmanlardan müteşekkil bir koalisyon olarak şekillenecektir. Seçimlerden sonra adaylar arasında uyum sağlanması için adayların temsilcileri ve kampanya kadroları arasında görüşmeler yapılacaktır.
Seçimleri kazanan aday, bir yıl içinde hükümet organlarının temsilcilerinin ve konu ile ilgili uzmanların katılımı ile iktidar gücünü devlet organları arasında dağıtılmasının yenilenmesini de içerecek bir anayasal reform modeli üzerinde anlaşmaya varılmasını sağlayacaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz