İnar Gitsba görevine başladı

0
547

Abhazya Dışişleri Bakanlığı Türkiye ve Ortadoğu Masası Başkanlığı görevini yürütürken Türkiye Temsilcisi olarak İstanbul’a atanan İnar Gitsba, görevine başladı. Resmi ziyaretlerinden ilkini Bursa’ya gerçekleştiren Gitsba ve Yardımcısı Alyas Asabua, bu kapsamda Bursa Büyüşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile bir araya geldi. Ziyarette Abhaz Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Cengiz Koç ve Bursa Abhaz Derneği Başkan Yardımcısı Atilla Sağım da hazır bulundu.
Gitsba, “Karadeniz’e komşu olan iki ülkeyiz. Yüzyıllardan beri süregelen bir bağımız var. Kafkas sürgününün ardından çok sayıda Abhaz vatandaşı Türkiye’de yaşıyor. Abhazya ile Türkiye arasında diplomatik ilişki olmasa bile ticari ilişkilerimiz var. Kişisel ilişkiler de ayrıca bizim için önemli. Öte yandan kardeş şehir anlaşmalarıyla Abhazya ile diğer ülke ve kentlerle bağlar kuruyoruz. Bu kapsamda Bursa’dan bir kentle kardeş şehir olmak isteriz. Sizin de Balkan göçmeni olduğunuzu biliyoruz. Bu nedenle sorunlarımızı daha iyi anlayacağınıza ve bizlere destek vermeye devam edeceğinize inanıyoruz. Ülkemizin güzelliklerini görmek ve bizleri daha yakından tanımanız için sizi Abhazya’ya davet ediyoruz” dedi.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade ederek, Türkiye’nin büyük bir ülke olduğunu, komşularıyla ilgilenmesi ve onlarla ilişkilerini geliştirmesi gerektiğini dile getirdi.
Gitsba, Abhazya ile Türkiye arasında dolaylı da olsa önemli bir ticaret hacminin bulunduğunu ifade ederek, Abhazya’nın turizm, tarım ve hayvancılıkta önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.
Sıcak suyun özellikle seracılıkta kullanıldığını, bu alanda yatırımcılar için önemli fırsatların bulunduğunu kaydeden Gitsba, Türk yatırımcısının bu alanlarda da ülkelerine yönlendirilebileceğini dile getirdi. (bursadabugun.com)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz