“Seteney Anaokulu” öğrencilerini bekliyor

0
635

Çerkes Kadınları Teavün Cemiyeti Derneği (Çer-Kad) denetiminde faaliyet gösterecek olan “Seteney Eğitim Kurumları”nın ilk kurumu “Seteney Anaokulu”, Levent’te açıldı.
Çer-Kad Başkanı Günsel (Şurdum) Avcı Jıneps’e şunları söyledi:
Daha önce anaokulu olarak faaliyet göstermekte olan Anaokulu, öğrencileri ile birlikte Mart 2014’te devralınmış ve ismi “Seteney Anaokulu” olarak değiştirilmiştir.
Anaokulu çağındaki Çerkes çocuklara, öğrenmek istedikleri dilleri (Adıgece, Abazaca) öğretmek amacıyla açılmış olan okulda oyunlar, şiirler, şarkılar, danslar, dramalar, yemekler, giysiler ile de Çerkes kültürünün tanınması sağlanacaktır.
Seteney Anaokulu’nda, günümüzün tercih edilen anaokullarındaki tüm diğer dersler de verilecek, Türkçenin yanısıra, arzuya göre İngilizce veya başka bir yabancı dil de öğretilecektir. Yani, çok dilde eğitim amaçlanmaktadır.
Çerkesler’in İstanbul’da çok dağınık yaşıyor olması nedeni ile her hangi bir semtte, bir anaokulunu dolduracak kadar Çerkes öğrenci bulmak zor olduğundan, Seteney Anaokulu’nda Çerkes olmayan çocuklar da eğitim görecektir. Çerkes öğrencilerin, ortak dersleri diğer öğrencilerle birlikte, Çerkesce dersleri ayrı bir sınıf olarak görmesi planlanmıştır.
Devralındığından bu yana anaokulumuzda, bina ve eğitim materyalleri bakımından ciddi bir yenilenme gerçekleşmiştir. Eğitim ve diğer hizmetlerde kurumsal standartların tesbiti ve İSO kalite belgesine başvurma çalışmaları, Çer-Kad yönetimindeki deneyimli kadromuz tarafından hızla devam etmektedir.
Öğrenci kapasitesi 40 kadar olan okulumuzu doldurduğumuzda, bunun en az 10 kadarı Çerkes öğrenci olduğunda ve Çerkesce bilen anaokulu öğretmenlerinin de okulda çalışmaya başlaması ile açılış amacımızı gerçekleştirebileceğiz. Henüz, 2’si bebek olmak üzere, 4 Çerkes öğrencimiz vardır. çıkması, kendi çocukları ve torunları dışında, dostlarının çocuklarını da okulumuza yönlendirmesi ile mümkün olabilir.
Levent’teki ilk anaokulumuzda amaçladığımız başarıya ulaştıktan sonra, İstanbul’da başka semtlerde ve başka şehirlerde “Seteney Eğitim Kurumları” adı altında yeni anaokulları açmayı planlıyoruz.
Anadilimiz Çerkescenin günümüzde genç anne- babalardan öğrenilemediği gerçeğine ve giderek unutulmakta olduğuna üzülen herkesin okulumuza sahip çıkacağına inanıyor, Çerkes olan ya da olmayan anaokulu çağındaki öğrencilerin ve Çerkesce bilen anaokulu öğretmenlerinin okulumuza yönlendirilmesini bekliyoruz.

 

 

Seteney Anaokulu:
Zambaklı Sok. No: 31, Levent-İst.
www.seteney.com.tr
İletişim:
Didem Baş Bilge, 0536 845 99 80

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz