Abazalardan Korkmaz’a kınama

0
489

Düzce’nin Bayramcı köyünde organize edilen voleybol turnuvasına katılan ve birinci olan Apsny Takımı’na Abhaz bayrağı taşıdıkları gerekçesiyle kupa vermeyen AKP Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz’a tepki yağdı.
Düzenlenen törenle birincilik kazanan Apsny Voleybol takımına kupa takdim edilecekti. Ancak Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, oyuncuların Abhazya bayrağı ile kupa törenine çıkmalarına tepki gösterdi ve bayrağı bıraktıkları takdirde kupayı vereceğini açıkladı. Bu davranışın kendilerini çok üzdüğünü kaydeden Abhaz Kültür Derneği Başkanı İlhan Kıymet, bir toplantı düzenledi ve bayraktan rahatsız olunmasının manidar olduğunu dile getirerek, “Abhazya bayrağını bıraktıkları takdirde kupayı vereceğini ifade eden Korkmaz’ın bu sözleri Abhazya halkını üzmüştür. Seçim dönemi süreci içerisinde destek ve oy talebi amacıyla Abhazya Kültür Derneği’ne ziyaret gerçekleştirdiklerinde bayraktan rahatsız olmadılar. Şimdi bir spor müsabakasında Abhazya bayrağından rahatsız olması manidardır. Abhazya o bayrak için binlerce şehit vermiştir” dedi.
Abhaz Cumhuriyeti’nin bağımsız bir devlet olduğunu söyleyen Kıymet, hiç kimsenin ne Abhazya bayrağına ne de başka bir devletin bayrağına karşı tepki gösterme hakkı bulunmadığını vurguladı.
“Bağımsızlığı tanınan bir devletin uluslararası kabul görmüş milli bayrağına el uzatmak kimsenin haddi değildir” diyen Kıymet, Abhaz halkı olarak toplumsal hassasiyetlerinin bilinmesi gerektiğini ve bunu gönülden istediklerini ifade etti.

Toplantıya katılan ve destek sunan kurumlar:
-Alan Kültür ve Yardım Vakfı,
-Bolu Abhaz Kültür Derneği
-Darıyeri Hasanbey Köyü Abhaz Kültür Derneği,
-Düzce Abhaz Kültür Derneği
-Gebze Kafkas Kafkas Kültür Derneği
-Hendek Kafkas Kültür Derneği
-İstanbul Kafkas Kültür Derneği
-Kafkas Abhazya Dayanışma Komitesi
-Körfez Kafkas Kültür Derneği
-Sakarya Abhaz Derneği

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz