Muhaliflerin evleri yakılıyor

0
403

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) Moskova temsilcilerinden Tatyana Lokshina, yurtdışında yaşayan bir Çeçen muhacirin talebi üzerine Çeçenya’ya gizli bir ziyaret yaptı. Lokshina, ziyareti ile ilgili olarak Liberty Radyosu Rusya servisine konuştu.
Çeçenya lideri Ramzan Kadirov’a karşı olanların evlerinin gerçekten yakıldığını savunan Lokshina, ülkede herkesin bu konuda konuştuğunu söyledi. Hükümetin bu iddiaları kabul etmediğini ancak ev yakmayı bir cezalandırma politikası olarak uyguladığını kaydetti.
Ağustos ayında bir televizyon programında konuşan Ramzan Kadirov şu ifadeleri kullanmıştı:
“Eskiden bugünkü direnişçiler gibileri halkımız arasında lanetleniyor ve sürgün ediliyordu. Bu Çeçen geleneğini yeniden uygulamamız gerekir. Direnişçilerin yakınları dağdaki silahlı gruplara sahip çıkıyor, onlara yemek ve giysi götürüyor. Direnişçiler ise polisleri öldürüyorlar, evlerimizi yakıyorlar. Ormandakiler ile alakası olmayan hiçbir aile yoktur. Kim onlara yardım ediyorsa o da suç ortağıdır. Onlar terörist, aşırılıktan yana, Vahabi ve şeytanlardır. Bazıları direnişçilerle akrabalıklarını reddetse de onlar yine cezalandırılacaktır.”
Kadirov’un bu açıklamasını hatırlatan Lokshina, ülkede sürekli evlerin yandığını ve yanan evlerin tamamının da direnişçilerin ailelerine ait olduğunu belirterek bu durumun Kadirov’un talimatının sonucu olduğunu ifade etti. (dünyabülteni)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz