PROF. DR. HAYDAR TAYMAZ ANISINA ARAŞTIRMA YARIŞMASI

0
462

SÜRGÜNÜN 150. YILINDA SOSYOKÜLTÜREL YÖNLERİYLE ÇERKES TOPLUMU

İçinde bulunduğumuz 2014 yılı bilindiği gibi Çerkes Sürgününün 150. yılıdır. Çerkes toplumunu köklü biçimde etkilemiş olan bu büyük olayın çok yönlü sonuçları ve geleceğimiz bakımından uluslararası düzeyde farkındalık geliştirmek ve bu amaçla uluslararası bilim çevrelerinde konuyla ilgili bilimsel yayınları artırmak çabasındayız. Bu kapsamda, KAFDAV olarak Çerkes toplumuna ve Vakfımıza pek çok katkısı ve emeği bulunan ve 2010 yılında kaybettiğimiz değerli büyüğümüz Prof. Dr. Haydar Taymaz’ın anısına ödüllü bir araştırma yarışması düzenledik.
Düzenlediğimiz “Sürgünün 150. Yılında Sosyokültürel Yönleriyle Çerkes Toplumu” konulu ödüllü araştırma yarışmasına, Çerkes toplumunun özellikle sosyokültürel değerleri üzerinde odaklaşan bilimsel çalışmaları bekliyoruz. Yarışma, Çerkes toplumunda sosyoekonomik yapı ve değişim, çocuk ve gençlerin eğitimi, değerlerin kuşaklara aktarımı, diğer toplum kesimleriyle etkileşimler gibi konulardaki çalışmalara da açıktır. Konunun tarihsel, antropolojik veya sosyolojik açılardan ele alınması, eğitim, siyaset veya psikoloji gibi çeşitli bilimler ışığında irdelenmiş olması mümkündür. Yarışmaya diaspora veya anavatandaki Çerkes toplumlarını ele alan ya da karşılaştırmalı bir çalışma ile katılınabilinir. Yarışmada değerlendirilmek üzere gönderilecek çalışmaların nicel veya nitel araştırma yöntemleriyle hazırlanmış alan araştırmaları olması ve 6000-8000 kelimelik bir bilimsel makale formatında sunulmuş olması beklenmektedir. Çalışmaların bir yerde yayınlanmamış ve özgün çalışma olması koşuldur. Yarışmaya gönderilecek çalışmalar Türkçe, İngilizce veya Rusça dillerinde olabilir.
Gönderilecek eserlerin yazılış kuralları ve formatı için:
http://www.kafdavyayincilik.com/cerkestoplumu/tr/kurallar.htm

Katılmak isteyen biliminsanlarının, çalışmalarını en geç 15 Kasım 2014 tarihine kadar KAFDAV’a ulaştırmaları gerekmektedir.

Yarışmaya gönderilecek çalışmalar, Vakfımız Bilim Kurulu tarafınca alanlarında uzman biliminsanlarından oluşturulan bir kurul tarafından yazarların kimlik bilgileri olmaksızın değerlendirilecek ve sonuçlar 2014 Aralık ayında katılımcılara duyurulacaktır. Değerlendirme kurulunun kararına göre birinci seçilen çalışmanın sahibi 5.000 TL, ikinci 3.000 TL, üçüncü 2.000 TL ile ödüllendirilecektir, ayrıca iki araştırmaya birinci ve ikinci mansiyon olarak 1.000’er TL ödül verilecektir. Yarışma değerlendirme kurulu tarafından yayınlanması uygun görülecek çalışmalar KAFDAV tarafından kitap olarak basılacaktır.

Mithatpaşa Cad. No : 58 /3 Kızılay – ANKARA/TÜRKİYE
e-mail: kafdav@kafdav.org.tr
Telefon: +90 (312) 419 73 30 Faks: +90 (312) 419 73 56
İngilizce ve Çerkesçe iletişim: kafdav@gmail.com
Türkçe ve Rusça iletişim
Murat Duman, muratelbeg@gmail.com

Çerkes toplumu konusunda çalışan araştırmacıların yarışmaya katılımlarını bekliyoruz.

Kafkas Araştırma Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı
1 Kasım 2014: Yarışma başvurularının basılı ve CD ile ya da e-posta ile teslimi için son tarih
Kasım 2014: Makalelerin değerlendirme kurulu tarafından değerlendirilmesi
Aralık 2014: Yarışma sonuçlarının duyurulması ve ödüllerin sahiplerine verilmesi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz