Hükümetten memnun olmayanların sayısı artıyor

0
407

Ukrayna krizi sebebiyle Batı tarafından Rusya’ya uygulanan yaptırımlar etkisini göstermeye başladı.

Rusya’nın önde gelen kamuoyu araştırma şirketlerinden Yuri Levada’nın müdürü Lev Gufkov’un İzvestiya gazetesine yaptığı açıklamaya göre; “Halk yaşam standartlarındaki düşüşe rağmen hükümetin Ukrayna ve Kırım politikalarını genel itibariyle destekliyor. Buna rağmen halkın büyük çoğunluğu, etkisi gün geçtikçe artan ekonomik krizden hükümeti sorumlu tutmaya başladı.”

Halkın yaşam standartlarındaki düşüşe rağmen Moskova’nın Ukrayna ve Kırım politikalarını desteklemesinin sebebini de değerlendiren Lev Gufkov, bu durumu devletin yürüttüğü “agresif propaganda”ya bağladı. Devlet’in halkı, Ukrayna’nın doğusunda Ruslara yönelik soykırım yapıldığı ve Moskova’nın onları korumaya çalıştığı konusunda ikna ettiğini belirten Guflov, “Rus halkı, Donbas’ta halk ayaklanması olduğuna ve Kiev yönetiminin bunu bastırmaya çalıştığına inandı” şeklinde konuştu.

Yaptığı açıklamada ekonomik krizin halk üzerindeki etkilerine de değinen Lev Guflov, ekonomik krizin halkın yaşam standartlarını giderek daha fazla düşürdüğünü, bununla birlikte memnuniyetsiz vatandaşların sayısının her geçen gün attığını belirtti. Özellikle büyük şehirlere dikkat çeken Guflov, hükümete güvenin aniden düşebileceği uyarısında bulundu. (ajanskafkas)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz