Kurtuluş Savaşı’nda Çerkeslerin Rolü Konferansı

0
464

Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Çerkes Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı tarafından düzenlenen “Kurtuluş Savaşı’nda Çerkeslerin Rolü” konulu konferans, Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Konferansın açılışında konuşan Adıgey Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rashid Khunagov, “Burada bulunan Çerkesler gördüğüm kadarıyla buradaki kültür ile kaynaşmışlar ve bağlanmışlar. Üniversiteler olarak beraber daha çok çalışarak ve bunu bilimsel olarak topluma yansıtarak bu tür çalışmaların devam etmesini diliyorum” dedi.

Konferans konuşmacısı Kafkas Araştırma Kültür Dayanışma Vakfı (KAF-DAV) Başkanı Muhittin Ünal, temel amacının Kafkas tarihi ve kültürü konusunda araştırmalar ve yayınlar yaparak, eğitsel ve kültürel alanlarda hizmet etmek olduğunu söyledi.

Çerkes köylerini tek tek dolaştığını ve kültürel anlamda uzun yıllarca çalışmalar yaptığını belirten Ünal, “Bağımsızlık savaşımıza Çerkeslerin katkısının çok yönlü olmuştur. Kafkasya’dan 1473 yılından itibaren başlayan göçler kademeler halinde uzun yıllar devam etti” ifadesini kullandı.

Konferans, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Genç ‘in, Muhittin Ünal’a plaket vermesiyle sona erdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz