Nalçik davası sona erdi

0
448

Kabardey-Balkar Yüksek Mahkemesi’nde görülen Nalçik baskını davasında tüm sanıklar suçlu bulundu, 5 sanık müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Sanık sandalyesinde bulunan 57 kişiden çoğu, haklarındaki suçlamaları reddediyordu. Davayla ilgili son duruşma 10 Ocak 2014’te yapılmıştı. Kararın 30 Haziran’da açıklanması planlanmış, fakat daha sonra belirsiz bir tarihe ertelenmişti.

Mahkeme 57 sanığın tamamını suçlu buldu. 2008’den beri devam eden dava sonunda aldıkları ceza tutuklu bulundukları süreden az olan üç kişinin tahliye edilmesine karar verildi. 5 kişi müebbet hapis cezasına çarptırıldı, diğerleri hakkında 10 ila 23 yıl arasında hapis cezaları verildi.

Ekim 2005 Nalçik saldırısında resmi rakamlara göre 35 asker ve polis, 15 sivil ve 95 eylemci hayatını kaybetmişti. Mahkeme, Zalim Ulimbaşev’e 5 yıl ve 2 ay, Kazbek Budtuyev’e 4 yıl 10 ay ve Anzor Aşev’e 8 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Bu kişiler tutuklu bulundukları süre aldıkları cezadan az olduğu için tahliye edilecek.

Anzor Maşukov, Eduard Mironov, Aslan Kuçmenov, Murat Bapinayev ve Resul Kudayev ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Diğer sanıklar ise 10 ila 23 yıl arasında değişen sürelerde hapis cezasına mahkum edildiler. (ajanskafkas)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz