Medet Önlü cinayeti TBMM’ye taşındı

0
446

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, 22 Mayıs 2013’te öldürülen Türkiye vatandaşı Çeçen-İçkerya Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Medet Önlü cinayetini meclise taşıdı.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın cevaplaması talebiyle verilen soru önergesinde Medet Önlü’nün işyerinde uğradığı saldırı sonucunda öldürülmesinin ardından 20 ay geçmesine rağmen cinayetin asli failleri ve azmettirenleri hakkında yasal süreçlerin başlatılmadığı belirtildi.
Kart, hem Emniyet, hem de savcılık aşamasında “olası kast” boyutunda ihmallerin varlığını gösteren bulgular söz konusu olduğunu siyasi iradenin, iç ve dış dinamiklerin tesiriyle ve değişik gerekçelerle bu ortama yol açtığı yönünde kuşkular olduğunu belirtti.
Kart şu soruları sordu:
1- Oluş şekline göre; delillere, asli faillere, azmettirenlere ulaşılması mümkün olmasına rağmen; hem Emniyet ve hem de Savcılık aşamasında neden zaafiyet içine girilmiş; delillerin toplanması ve faillere ulaşılması neden bu kadar gecikmiştir?
2- Soruşturmanın böylesine ihmal edilmesi ve yetkinin kötüye kullanılması karşısında; soruşturmaya yönelik olarak idari ve adli inceleme yapmayı-yaptırmayı düşünüyor musunuz?
3- Soruşturma hangi aşamadadır? (Dünya Bülteni)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz