Newroz Diyarbakır’a “bahar” getird

0
465

Abdullah Öcalan’ın PKK’ya, ‘silah bırakmak için kongre toplama’ çağrısı yaptığı mesajın okunduğu Diyarbakır’daki Newroz kutlamasında büyük bir katılım yaşandı.

Gezi Parkı protestoları sırasında polisin kullandığı biber gazının başına isabet etmesi sonucu can veren Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan, yine polisin açtığı ateşte hayatını kaybeden Ethem Sarısülük’ün ağabeyi Mustafa Sarısülük ve Lice’de askerin açtığı ateşle ölen Medeni Yıldırım’ın ağabeyi Mehmet Yıldırım da Newroz alanındaydı.

Alanda yakılan büyük ateşin etrafına yerleştirilen sopalı pankartların arasında ise Paris suikastinde hayatını kaybeden Sakine Cansız ile Kobani’de intihar eylemi yapan Arin Mirkan’ın yanı sıra Tarsus’ta korkunç bir cinayete kurban giden üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın da fotoğrafının olduğu görüldü.

Halk arasında “Newroz Treni” adı verilen ve her sene Bismil’den Diyarbakır Newroz’una gelen trene bu yıl binlerce kişi bindi. Newroz kutlamalarına 25 ülkenin büy ükelçiliklerinden müsteşarlar, Ortadoğu ve Avrupa ülkelerinden 35 farklı heyet, Rojava’nın her üç kantonundan aralarında PYD Eş Başkanı Asya Abdullah ve üç kantonun eş başkanlarının da bulunduğu kalabalık bir heyet katıldı.

Saat 10.00’da başlayan kutlama, Diyarbakır Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, KJA adına Elif Kaya, PYD Eş Başkanı Asya Abdullah ve DTK Eş Başkanı Selma Irmak’ın Kürtçe konuşmalarıyla devam etti. Newroz ateşi 12:00’da yakıldı. Abdullah Öcalan’ın mesajını HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan okudu.

Kutlama Berfîn Mamedova, Nistihman, Koma Agiri (Rojava Grubu), Suavi ve Kawa’nın sahne almasıyla sona erdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz