Çerkes köyü sular altında

0
815

Maraş’ın Göksu ilçesine bağlı Fındık köyü, Göksun ırmağı üzerine kurulan ve yapımı 2012’ de tamamlanan Adatepe Barajı’nın sularının kontrolsüz şekilde yükselmesi sonucu, sular altında kaldı. Köyü suların basması sonucu birçok yurttaş evlerinden ayrıldı. Köylüler yetkililerin ilgilenmediğini belirtirken “seçimlerde de uğramasınlar, boykottayız” diyor. Durum ise Limak’ın ilk vakası değil.

Limak Holding tarafından yapılan baraj, Fındık köyünde yaşayan Çerkesleri mağdur etmeye devam ediyor. Köylüler hiçbir yetkilinin yaşananlarla ilgilenmemesine isyan ediyor.

Köylülerden  Abdulrahman Polat, “Perişanız. Bu durumu anlatmaya kelimeler yetmez. Köye ulaşım 3 kilometre dolaşılarak yapılıyor. Çocuklarımızı okula götüremiyoruz. 3 kilometre yürüyeceksin ki okula ulaşabilesin, köye gelmek isteyenler de köyden çıkmak isteyenler de sıkıntı içinde. Ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız” dedi.

Vali ve kaymakamlığın sorumluluklarını yerine getirmediğinin altını çizen Polat, “Gitmediğimiz yer kalmadı, ama sonuç aynı. Köy sular altında” dedi. Köylüler kendilerine gösterilen yeni yerde inşaatın tamamlanmadığı, elektrik, su ve kanalizasyonun da yapılmadığına dikkat çekti. (birgun.net)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz