Adıge Dili Günü

0
562

14 Mart Adige Dili Günü etkinliği, Türkiye’de “Çerkes” adının geçtiği ilk üniversite topluluğu olan Düzce Üniversitesi Çerkes Kültürü ve Tarihi Öğrenci Topluluğu tarafından, 15 Mart Pazar günü, Düzce Üniversitesi Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Yaklaşık 400 kişinin katılımıyla gerçekleşen etkinliğin neredeyse tamamı Adigeceydi. Etkinlik, Tsey Mahmut ve kültür mücadelemizde yitirdiğimiz insanlarımız için 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı. Düzce Üniversitesi Çerkes Kültürü ve Tarihi Öğrenci Topluluğu Başkanı Berat Kutbi Kılınçer’in konuşmasının ardından etkinlik programı, Çerkes Dili ve Edebiyatı Bölümü hocası Prof. Dr. Mira Haçemizova ve Çerkes Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Fehmi Altın’ın konuşmalarıyla devam etti.

Öğrenci topluluğunun hazırladığı tiyatro gösterisiyle renklenen etkinlik, değerli sanatçımız Gülcan Altan’ın söylediği Adigece ve Abhazca şarkılar ile tamamlandı.

Haber: Kanşav Sezgin

14 Mart Adige Dil Günü için Düzce Üniversitesi Cumhuriyet Konferans Salonu’nda düzenlediğimiz etkinlikte, bize öğrettikleri ile ilham kaynağı olan Çerkes Dili ve Edebiyatı Öğretim üyelerine; katılımlarıyla bizi gururlandıran değerli KAFFED Yönetim Kurulu üyelerine, Sakarya Üniversitesi Kafkas Kültürü Müzik ve Halk Dansları Topluluğu (SAÜKAF) üyelerine, İstanbul Teknik Üniversitesi Kuzey Kafkas Halk Dansları Topluluğu (İTÜKAF) üyelerine; etkinliği gerçekleştirmek için bize destek veren Düzceli Çerkes esnaflarımız ve büyüklerimize, en az bizim kadar emek harcayan Düzceli Çerkes arkadaşlarımıza; etkinliğimize müzikleri ile renk ve değer katan değerli sanatçılarımız başta Gülcan Altan olmak üzere, Alpay Sürücü ve Murat Güner’e, etkinliğimizde bizi yalnız bırakmayan tüm katılımcılara ve gönlü, yüreği, vicdanı, aklı bizimle olan tüm hemşehrilerimize, son olarak da bayraklarını devralmaya çalıştığımız ve yolumuza ışık tutan tüm kültür emekçilerimize teşekkürlerimizi bir borç biliriz.

Saygılarımızla

Düzce Üniversitesi Çerkes Kültürü ve Tarihi Öğrenci Topluluğu Yönetim Kurulu

Önceki İçerikÇerkes köyü sular altında
Sonraki İçerikAdaylar İKKD’deydi
Jiy Zafer Süren
1951’de Samsun’da doğdu. Üniversite’yi terk etmiş ve muhasebeci olarak çalışarak emekli olmuştur. Çeşitli dergilerde şiir ve araştırma yazıları yayınlandı. Kafkasya üzerine yayın yapan, As Yayın’ın kurucuları arasında yer aldı. “Çipxe, Kafkas Aile Armaları” (derleme) ve “Tama Bahar Gelmeyecek” (şiir) isimli iki kitabı vardır. Nisan 2008 itibariyle Jıneps gazetesi yazarları arasında yer aldı, Ocak 2011 tarihinden bu yana yayın kurulu üyesidir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz