Barış, Hemen şimdi!

0
471

Ölüm yerine yaşamın, savaş yerine barışın konuşulmaya başlanmasını talep eden Çerkesler, change.org üzerinden bir imza kampanyası başlattı.

Savaş, Ölüm; Barış, Yaşam demek.

En temel insan hakkı, yaşam hakkıdır. Bugün ülkemiz insanlarının karşı karşıya bırakıldığı durum, bu temel hakkın gaspıdır, bir dayatmadır. Savaş hali demokrasinin ve özgürlüklerin önündeki en büyük engeldir. En temel demokratik hakların ve tabi ki kimlik haklarının askıya alınması için bir gerekçedir.
Özgür iradeleri ile eşitler olarak barış içinde bir arada yaşamayı ayrı dillerde, ayrı inançlarda, ayrı ezgilerde özlemle ifade eden, birbirine benzer sorunlar yaşayan halklar arasına, cenazeler üzerinden kin ve nefret tohumları ekiliyor. Egemenler ve onlara biat eden her kimlikten işbirlikçiler; hemen her zaman, barış, özgürlük, eşitlik, demokrasiyi savunan herkesi ve her kesimi sindirmek için onları yasadışılıkla, terörle eşitlemeye, ötekileştirmeye çalıştı; bugün de böyle bir politika uyguluyor. Yükselen toplumsal muhalefet ayrıştırılarak parçalanmaya çalışılıyor. Bu senaryoyu bozmalıyız.
Savaşın vahim sonuçlarını, ölüm ve gözyaşı olduğunu bilen ve yaşamış biz aşağıda imzası olan Çerkes kurumları ve kişileri; ‘hemen-derhal barış’ için sesimizi birlikte yükseltiyor, temel insan hakkı olan yaşama hakkına sahip çıkıyor, tarafları acilen çatışmaları durdurmaya çağırıyoruz. Cenazeler üzerinden yapılan politikalara son verilmesini, acilen barışın inşası için harekete geçilmesini, ölüm yerine yaşamın, savaş yerine barışın konuşulmaya başlanmasını talep ediyoruz.
1 Eylül Dünya Barış Günü’nde, bu ülkenin kimlik ve inanç grupları hep birlikte barış zinciri oluşturalım ve birlikte seslenelim: Barış, Hemen Şimdi!
Worepseu Mamır – Nıgzara Akzayt Atınçra – Şabirdzinad Velahij Vent – Baxiyla Bart – Yaşasın Barış!
Worepseu Fitınığe – Nıgzara Akzayt Ahakuitra – Şeribardzinad Velehij – Yaxiyla Marşo – Yaşasın Özgürlük!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz