Ferdane ve Nartan Kılıç anıldı

0
584

Suruç katliamında yaşamını yitiren Ferdane ve Nartan Kılıç, Bursa Hamitler Mezarlığı’ndaki mezarları başında anıldı. Katliamın 40. gününde yapılan anmaya, Kılıç ailesinin yanı sıra ESP ve HDP’den mücadele arkadaşları katıldı.
Suruç’ta katledilenler için yapılan saygı duruşunun ardından katliamda yaralanan Uğur Ok, SGDF adına bir konuşma yaptı. Katliamın savaş ve iç savaş ortamı yaratmak amacı taşıdığını söyleyen Ok, “Bir saraylının başkan olması amaçlandı” dedi.
HDP İl Eşbaşkanı Yüksel Akgün ise Suruç’ta insanlığın katledildiğini söyledi. 40 gün önce Suruç’ta patlatılan bombanın savaşı başlatmanın adımı olduğuna işaret eden Akgün, “O günden bugüne 89 sivili katlettiler. Halklar özgür, eşit yaşasın diye sürdürdüğümüz mücadelemizin önünde duramayacaklar. DAİŞ çeteleri nasıl yenildiyse onların uzantıları da yenilecek. 7 Haziran’da nasıl tokat atıldıysa 1 Kasım’da daha büyük tokat atacağız. Sevgili Ferdane ve Nartan’a bunun sözünü veriyoruz” diye konuştu.
Katliamdan sağ kurtulan Ferdane Kılıç’ın kızı Sinem Kılıç da, “Halkların kardeşliği için çıktığımız bu yolda bizleri 33 kere katlettiler. Bizi korkutacaklarını sanıyorlar, fakat biz mücadelemize devam edeceğiz. Kobani sana yine geleceğiz” dedi.
Ferdane’nin mücadele arkadaşı yazar Mukaddes Erdoğdu Çelik, “Kendi halkıyla dünyanın bütün halklarını buluşturdu” dedi. (etha.com.tr)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz