Suruç’ta katledilenler anıldı

0
419

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İstanbul İl Örgütü, Suruç’taki bombalı intihar saldırısında hayatını kaybeden 33 kişi için Kadıköy, Yoğurtçu Parkı’nda 40. gün yemeği verdi. Katliamda yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının bulunduğu dev pankartın asıldığı etkinliğe, hayatını kaybeden 33 kişinin aileleri ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP İstanbul Milletvekili Sezai Temelli, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, ESP Genel Başkanı Sultan Ulusoy, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyeleri katıldı.
33 kişi için yapılan saygı duruşuyla başlayan etkinlikte konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu “Bu kadar kanın aktığı bu günlerde sözün değeri yok. Bu ülke çok karanlık günler yaşadı. Halkımız çok acılar yaşadı. Savaşı isteyenlere karşı onları engelleyecek güçteyiz. Barış için, adalet için, özgürlük için birbirimizin sesine ses olmalıyız” dedi.
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ise “Bütün Türkiye hala o 33 canın acısıyla yanıyor, tutuşuyor. Bu katliamın yaşanmasının önünü açan, tetiğini çeken, o IŞİD çetelerini el bebek gül bebek besleyip büyüten siyasi iktidar tek bir hesap vermedi. Bombalamanın ardından sadece o saldırıyı gerçekleştiren IŞİD çetesi dışında ne bir soruşturma layıkıyla açıldı ve işletildi, ne de bu katliamdan dolayı yakalama, tutuklama, hukuki sürecin kararlı bir şekilde işlemesi uygulamaya konuldu. Dosyaya gizlilik kararı verdiler. Bu katliamın mağdurlarının, müştekilerinin bu davaya müdahale etmesinin önünü kestiler. Bütün Türkiye halklarını hedefleyen bir katliam davasına Türkiye halkları müdahale edilemez hale getirildi” diye konuştu.
Yüksekdağ, “Suruç katliamını unutturmak için ve kaybettikleri iktidarlarını kanla, ölümle savaşla, yeniden kazanmak için Türkiye’de devasa bir savaş başlattılar. Suruç katliamını bahane ederek Türkiye’yi hafızasından koparmaya çalışıyorlar. Halkımızı, bizleri akılsız yerine koymaya çalışıyorlar. Sözde katliamın ardından IŞİD’e karşı mücadele kararı vermişti. Ama bu geçen süre içinde IŞİD çetelerine karşı mücadele yürüteni göreniniz oldu mu?” dedi.
1 Kasım’da yapılacak seçime de değinen Figen Yüksekdağ, “Madem 7 Haziran’da uslanmadılar, 1 Kasım’da halkımızın iki kat daha güçlendirilmiş asıl cevabını görecekler ve ikinci kez yenilgiyle karşı karşıya kalacaklar. Bugün bu kötü siyasi iktidar yenildiğini kabul etmiyor ve demokratik bir yenilgiden doğru sonuçlar çıkarmıyor. Halkına ve seçmen kitlesine savaş açarak bu yenilgiden kurtulacağını sanıyor. Ama 1 Kasım günü onlar da, bütün dünya da çok iyi görecek ki halkımızın demokratik iradesi onların siyasi tarihine noktayı koyacağız” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından katılımcılara yemek verildi VE BEKSAV Müzik Grubu’nun şarkıları ile devam etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz