Ayaayra’nın 22. yılı kutlandı

0
475

İstanbul’da yaşayan Abhazlar, 30 Eylül Ayaayra (Zafer) kutlaması için İstanbul Abhaz Kültür Derneği’nde bir araya geldi. Tebrikleri kabul eden Türkiye tam yetkili temsilcisi İnar A. Gitsba, “Sıcak savaş bitti, ancak mücadele devam ediyor” dedi.
İstanbul’a yeni atanan Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosu Andrey Leonidovich Podelishev’in de katıldığı 30 Eylül Ayaayra Etkinliği çerçevesinde tebriklerini ileten Başkonsolos, Abhaz Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı R.Cengiz Koç Aşba ve geçmiş dönem genel başkanı Feridun Aksoy Akhusba’ya birer şilt takdim etti. Rahatsızlığı nedeniyle toplantıya katılamayan Feridun Aksoy Akhusba’nın şiltini yeğeni Atanur Aksoy Akhusba teslim aldı.
Katılanlara hitaben teşekkür konuşması yapmak üzere kürsüye gelen Abhaz Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı R.Cengiz Koç Aşba, “Abhazlar için 30 Eylül’ün anlamı gerçekten çok büyük. Var olmak ya da yok olmak arasındaki çok ince çizginin adıdır 30 Eylül. Bizim ve anavatandaki kardeşlerimiz için çok büyük anlamı var. Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosu Sayın Andrey Leonidovich Podelishev’in huzurunda da söylemekten gurur duyuyorum. Rusya Federasyonu’nun bu anlamda katkılarını inkâr etmek mümkün değil ve gelecekte de dostluğumuzun karşılıklı güven ve anlayış içerisinde gelişerek devamını yürekten diliyorum. Sayın elçimizin de söylediği gibi savaş geride kaldı ama mücadele devam ediyor. Başta Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosu Andrey Leonidovich Podelishev olmak üzere katılımınız için her birinize çok teşekkür ediyorum. Gelecekte güzel günlerde görüşebilmek dileği ile” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz