Koçiyev: “Osetler Rusya çatısı altına girmek istiyor”

0
597

Nıhas siyasi partisi, tanınmış Güney Osetya siyasetçi ve düşünürleri bir yuvarlak masa toplantısında bir araya getirdi.
15 Eylül’de gerçekleştirilen program, Güney Osetya’nın Rusya tarafından tanınmasının 7. yıldönümü ve Güney Osetya Cumhuriyetinin 25. yıldönümü kutlamaları sebebiyle düzenlendi. Nıhas Partisi’nin böyle bir toplantı düzenlemekteki amacı, Güney Osetya’nın geleceği ile ilgili önemli meseleleri tartışmaktı.
Toplantıya katılanlar, Güney Osetya’nın sosyo-politik durumu ve 18 Mart 2015’te imzalanan işbirliği anlaşması temelinde Rusya ile karşılıklı ilişkileri tartıştı. Toplantıda, Rusya ile yapılan anlaşmanın ek maddeleri müzakere edildi.
Güney Osetya siyasi parti temsilcileri, Rusya ile imzalanan anlaşmanın, istikrarlı, ve dinamik bir Güney Osetya’nın garantisi olduğunu söyledi. Katılımcılar ayrıca, Güney Osetya emniyet güçleri ve Rus emniyet güçlerinin aynı çatı altında toplanması gerektiğini söyledi.
Nıhas Partisi tarafından davet edilen siyasetçiler, Rusya ile yapılan anlaşma temelinde, siyasi güçlerin de birleştirilmesini istediklerini belirtti.
İron-Akcent haber ajansının verdiği bilgilere göre, toplantıda konuşanlar, Gürcistan istihbaratının, Güney Osetya’daki istikrarı bozmak için aktif faaliyette bulunduğunu, buna engel olmak gerektiğini söyledi. Onlara göre, Rus emniyeti ile Oset emniyetinin birleştirilmesi bu sebeple gerekli.
Güney Osetyalı politikacıların gündeminde siyasi parti sayısının azaltılması konusu da yer aldı. Bu fikre Güney Osetya Komünist Parti lideri Stanislav Koçiyev de katıldı.
Rusya ile yapılan anlaşmanın ek maddeleri hakkında Stanislav Koçiyev, Rusya ve Güney Osetya emniyet kurumlarının birleşmesini desteklediğini, çünkü bunun güvenlik ve düzenin sağlanmasına imkan vereceğini. Ayrıca iki devletin silahlı güçlerinin ve Güney ve Kuzey Osetya’nın birleştirilmesi gerektiğini ilave etti.
Koçiyev, “Bu halkımızın çoğunluğunun mutlak hedefi. Farklı düşünen bazı kişiler var, ama onlar az, farklı düşünenleri dinlemek zorunda mıyız? Tüm eylemlerimizin tek bir şeye, Kuzey Osetya ile birleşmek ve Rusya çatısı altına girmeye yönelik olması lazım. Bu tüm halkımızın hedefi” dedi.
Koçiyev, “Parti, ne kadar büyük olursa olsun, toplumun sadece bir bölümüdür. Onlar halkımızın büyük çoğunluğunun düşüncesini göz önünde bulundurmuyor. Güney Osetya halkı Rusya yapısına girmeyi istiyor. Partimiz 1994’de tek Osetya, halk yönetimi ve sosyalizm fikrini dile getirdi. Biz uzun zamandır bu fikri destekliyoruz” dedi. (ajanskafkas)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz