Tambi yine birinci oldu

0
477

Piyanist Tambi Cimuk müzik otoritelerini şaşırtmaya devam ediyor. Bulgaristan’da gerçekleştirilen ve 13 ülkeden 100 müzisyenin katıldığı III. Uluslararası “Heirs of Orpheus” müzik yarışmasında birincilik ödülü alan Cimuk; Amerika, Rusya, Kanada ve Almanyalı konservatuar öğretim üyesi akademisyenlerden oluşan jüriyi adeta büyüledi.
Aynı jüri tarafından üstün Mozart performansı diploması ödülü alan Cimuk, 2017’de gitmeyi planladığı ABD Long Island Konservatuarı’ndan da başarı sertifikası ile ödüllendirildi.
Tamamı konservatuar öğrencilerinden oluşan yarışmacıları geride bırakarak her yarışmada derece elde eden Tambi, “bana inanıp destek veren başta hocam Elena Çekiç ve direktörüm Rüstem Avcı olmak üzere, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Bir rüyayı hep birlikte yaşıyoruz. Çok gururlu ve heyecanlıyım” dedi.
Bu yarışmayla dünya müzik otoritelerini bir kez daha şaşırtan Tambi Cimuk’un piyano eğitmeni ve AkademiX Güzel Sanatlar Merkezi Piyano Bölüm Başkanı Elena Çekiç, “Tambi’nin yeteneğini ilk keşfettiğimizden bu güne kadar geçen sürede çok çalıştık. Tambi uyguladığım çalışma programına tam olarak uyuyor. Disiplin konusunda hiç sıkıntımız yok. Bu yaz Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Amerika’da 44 günlük bir müzik kampı geçirdik. Bunun da büyük faydasını gördük. Biz sorumluluğumuzu çok iyi biliyoruz ” dedi.
Tambi Cimuk’un direktörü Rüstem Avcı şunları söyledi: “Elbette çok mutluyuz. Her gün ölümlerle anılan bir ülkeden böylesi başarı haberlerine de vesile olmak sevindirici. Biz Tambi’ye Tambi’de bize sonuna kadar inanıyor. Bu yıl Almanya’dan birincilik, İsveç’ten ikincilik ve Bulgaristan’dan da birinciliğin yanı sıra müzik otoritelerinin adeta şapka çıkarttıkları onur ödülleri aldık.
Şimdi önümüzde 25 Ekim – 3 Kasım tarihleri arasında yapılacak İspanya yarışması var.
Tambi’nin çalışma yaptığı piyanoların kalitesi yarışmalarda kullanılan piyanolardan çok düşük.
Bu nedenle Tambi’ye Cumhurbaşkanlığının direktifiyle alınması gereken ve gündem yoğunluğuna takılan piyano, üzerinden dokuz ay geçmiş olmasına rağmen hala alınamadı. Sayın Bursa Valimizden kendisinin de bilgisi dâhilinde olan bu piyanonun bir an önce alınıp Tambi’nin kullanımına sunulmasını rica ediyorum.
Zira diğer yarışmacıların fiziki koşulları, konservatuvarlı oluşları göz önünde bulundurulduğunda Tambi adeta Rocky Balboa misali yoktan ve imkânsızlıklar içinde var olma mücadelesi vermektedir.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz