Habez’in İngilizce öğretmeni

0
552

Karaçay-Çerkes’teki Habez köyündeki okulda İngilizce dersinin yeni öğretmeni 43 yaşındaki Buseyna Uotey, Suriye’deki savaş nedeniyle altı ay önce Habez’e gelmiş. Gelişinden iki ay sonra iş bulmasını büyük bir başarı olarak adlandırıyor. Yirmi yıllık deneyimli bir öğretmen olarak evde oturmayı sıkıcı buluyor çünkü.

Buseyna, “İngilizce bildiğimi öğrenen köy sakinleri, çocuklarını bana göndermeye başladılar, kimi ödevleri için yardım istiyordu kimi de İngilizce öğrenmek istiyordu. Böylece okuldan iş teklifi aldım” diyor.

Buseyna’nın sınıfında 13 öğrenci var. Uzaklardaki Suriye’den gelen mültecilerle oluşabilecek anlaşamama gibi sorunlar hiç yaşanmamış Buseyna ile Kuzey Kafkasyalı öğrenciler arasında…

Bir öğrencinin annesi, “Hem sabırlı hem de İngilizceye vakıf. Çocuklarımız İngilizce öğrenme konusunda böyle bir fırsata sahip oldukları için mutluyuz” diyor.
Derslerin ardından eve dönen Buseyna ev işleriyle ilgileniyor ve iki kızının ders çalışmasına yardım ediyor.

Habez’de sekiz Suriyeli aile yaşıyor. Kaldıkları evler geçici olarak Habez köylüleri tarafından sağlanmış. Bölge başkanı Rauf Arashukov yeni yılda (2016) tüm ailelere ev sağlanacağı sözünü vermiş (lifenews.ru)

Çeviri: Serap Canbek

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz