Merhaba

0
555

2016 itibarı ile bu köşeyi işgal etmeyeceğim. Köşeyi takip edenler, siyaseten tavrımın ne olduğunu biliyor diye düşünüyorum. Ülkenin bilinen gündemi nedeniyle tekrarlara düştüğüm de oluyor ve durum sıkıntı yaratıyor bende. Gündem tekrar edip durunca bu durum da olağanlaşıyor gibi. Kaldı ki gazetenin köşe yazarları konusunda yeni isimlere yönelmesi gerektiğini de savunuyorum.
Kafkas diasporası yayınlarından seçmeler sunuyoruz yıllardır. Dördüncü sayfamızda sunduğumuz bu çalışmayı sürdürmeye çalışacağım. Yayınlandığı dönemlere tanıklık eden süreli yayınlarla ilgili değerlendirmeler de aktarmak istiyorum. Mevcut yayını yaparken amacımız sadece geçmişi anmak değildi. Kimlik adına yaptıklarımızın, yapamadıklarımızın, biriktirdiklerimizin de birer kanıtı gibiydi. Doğrusunu isterseniz sosyo-kültürel ve siyasi kimi konularda çok patinaj yaptığımızın, tekrara düştüğümüzün de kanıtı süreli yayınlar. Bilindik lafla “ders çıkarmak” konusunda sınıf geçer durumumuzu sorgulamamız gerek.
2015’i geride bıraktık. Ülke ve insanlar için hiç iyi geçmedi genellemesini yapabilirim rahatlıkla. Daha iyisi için inançlı olmalı, mücadele etmeli.

Önceki İçerikMedet Önlü cinayeti 5. duruşma
Sonraki İçerikTürkiye’nin ekonomik ve siyasal varlığı sınırlandırılıyor
Yaşar Güven
1958’de, Düzce Köprübaşı Ömer Efendi Köyü’nde doğdu. 1980 yılında İTÜ Gemi İnşaat ve Deniz Bilimleri Fakültesi’nden mezun oldu. Üyesi olduğu Gemi Mühendisleri Odası’nın (GMO) 50. yıl ve İstanbul Kafkas Kültür Derneği’nin (İKKD) 60. yıl Andaç çalışmalarının editörlüğünü yaptı. Her iki kurumun yönetim kurullarında görev aldı. Kurucusu olduğu firmada iş yaşamı devam ediyor. 2005 yılı aralık ayında yayın hayatına başlayan Jıneps gazetesinin kurulduğu tarihten itibaren yayın kurulu üyesi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz