Yörekent Projesi

0
520

Samsun Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’nın, hemşehri derneklerine yönelik olarak hayata geçirdiği Yörekent projesi için Samsun Adige Derneği ile protokol imzalandı.
Atakum Belediye Başkanlığı’nda gerçekleştirilen protokol töreninde konuşan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Belediyemiz sınırları içerisinde belirlenen alanların hemşehri derneklerine tahsisi ve bu alanlara kültürlerini yansıtacak yapılar yapılmasını öngören projemiz ile kültürel değerler, örf ve adetler yaşatılacak, gelecek nesillere aktarılacak. Projemize katılım sağlamak isteyen çok sayıda hemşehri derneği ile bir araya geldik. Çerkes hemşerilerimizin kurduğu Adige Derneği de bu projemizde yer almak için girişimde bulundu. Bugün imzaladığımız bu protokol ile ilk resmi adımı attık” diye konuştu.
Atakum Belediyesi’nin Yörekent projesinin önemine dikkat çeken Adige Derneği Başkanı Meral Batur ise “Çerkes kültürünün yaşatılması, çocuklarımızın, torunlarımızın kültürümüzden kopmaması adına ciddi ve kapsamlı çalışmalarımız var. Bu çalışmalarımız doğrultusunda yerel yönetimler anlamında aldığımız bu destek bizim için son derece önemli. Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’ya teşekkür ediyoruz. Yörekent projesi bize ciddi bir güç kaynağı olacak. En kısa sürede bize tahsis edilen alanla ilgili çalışmalarımızı tamamlayarak derneğimize yakışır bir yapı ile üyelerimize hizmet vermeye başlayacağız. Çerkes kültürünün yaşatılması noktasında son derece önemsediğimiz bu projenin bir parçası olmaktan dolayı mutluyuz. Bugüne kadar dernek faaliyetleri adına yerel yönetimlerden böylesi somut bir adım görmemiştik” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz