Abhazya eski meclis binasına restorasyon

0
531

Abhazya bağımsızlık savaşında yakılan ve savaşın sembolü haline gelen Abhazya Parlamentosu binasının aslına uygun olarak restore edileceği bildirildi.
Abhazya Devlet İnşaat Şirketi Abhazstroy’un Genel Müdürü İgor Kazanba ve Devlet Başmimarı David Eşba’nın konuyla ilgili gazetecilere verdikleri bilgilere göre, bugünlerde restorasyon çalışmalarına başlamak için hazırlıklar yapılıyor.
“Moskova’dan gelen uzmanlar, oldukça kaliteli malzeme ile yapılmış olan bina kompleksi ve yan binaları, tarihi cephelerini koruyarak kurtarmanın mümkün olabileceğini söylediler. Mimari eserler listesinde olan görkemli binanın tüm inşaat işlemi çeşitli aşamalarda gerçekleşecek. Birinci aşamada çatı ve cephe restore edilecek, daha sonra bölüm bölüm restorasyon devam edecek. Abhazstroy olarak biz özellikle tarihi dokunun korunmasına özellikle dikkat edeceğiz” şeklinde konuşan Kazanba, restorasyonun Abhaz mimar ve tasarımcıların projelerine göre yapılacağını belirterek, finansman proje çalışmalarının Nisan ayında yapılacağını söyledi.
1981 yılında, başkent Sohum Özgürlük Meydanı’nda inşa edilen Abhazya Parlamentosu binası, 1993 yılı Eylül sonunda Sohum’un kurtuluşu sırasında yakılmıştı. (altinpost.org)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz