Çerkes Kültür Evi, ikinci yılını kutladı

0
578

Beylikdüzü’ndekiÇerkes Kültür Evi’nin kuruluşunun ikinci yıl dönümü ve 14 Mart Adige Dil Günü, Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde yapılan etkinlikte kutlandı.
Çerkes Kültür Evi Başkanı Ömer Çötok yaptığı konuşmada Çerkes dilinin kaybetmek istemediklerini, amaçlarının Çerkes kültürünü ve kendilerini daha iyi tanıtmak olduğunu vurguladı. Çötok, bir TV kanalına sahip olmayı istediklerini ve böylece dillerini bu vasıta ile yaşatabileceklerini söyledi.
Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise bu yıl ikincisi düzenlenen etkinliğin kendisini çok mutlu ettiğini belirterek başladığı konuşmasında tüm kültürler gibi Çerkes kültürünün yaşatılmasına yönelik faaliyetlerin çok değerli olduğunu belirtti. İmamoğlu, bir toplumun toprağından edilmesinin nasıl acı bir duygu olduğunu anladığını ifade etti. İmamoğlu, “Ben Karadeniz çocuğuyum. Benim çocukluğumun geçtiği köyde bir mera vardı. Oranın adı Çerkes mezarlığıydı. O acıların düştüğü yerde doğmuşum. O acıları hissediyorum. Hiçbir zaman bu acıların yaşanmaması dileği ile” dedi.
Konuşmaların ardından program, “Tı Nanuw” Çocuk Tiyatrosu’nun performası ile başladı. Minikler, oyunculukları ile herkesi güldürdü. Yılmaz Ölmez, Adigece bir şiir okudu. Gubze Müzik Grubu ise Çerkes şarkılarını katılımcılar eşliğinde seslendirdi. Çerkes Kültür Evi’nin küçük ve yetişkin kızlarının başarılı dans gösterileri ile devam eden sahneye çıkan Grup Waynakh ise Çeçen dilinden en güzel ve klasiklemiş müzik örneklerini icra etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz