Nalmes Abhazya’daydı

0
545

Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Suriye ve Belçika’da yapılan uluslararası halk dansları yarışmalarında önemli başarılara imza atan, Adigey Cumhuriyeti Devlet Halk Dansları Grubu Nalmes, Abhazya’nın değişik şehirlerinde gösteriler yaptı.
Aynı zamanda bu yıl kuruluşunun 80. yılını kutlayan dünyaca ünlü Nalmes grubunun Abhazya turnesinin önemli bir olay olduğunu belirten Abhazya Kültür Bakanı Elvira Arselya gecede yaptığı konuşmada, “En son 23 yıl önce, savaş sonrası, 1993 yılında Abhazya’da ağırladık Nalmes’i. Abhazyalılar olarak uzun süredir beklediğimiz bu güzel topluluğu, 80. yıl jübile turunda izlemeyi hak etmiştik. Abhazya’da Nalmes’in sadece kendilerini çok seven bir seyirci topluluğu değil, çok sayıda dost ve kardeşleri yaşıyor” diyerek Nalmes grubuna teşekkür etti. Topluluk; Sohum, Oçamçıra, Gudauta ve Gulrıpş-Maçara’da gösteri yaptı.
1936 yılında kurulan Adigey Devlet Akademik Halk Dansları Topluluğu yaklaşık 70 kişiden oluşuyor. 2013 yılından bu yana Nalmes’in ana koreograf ve sanat yönetmenliğini Adigey’li Kuban Aslan Hacaev yapıyor. (altinpost.org)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz