Abhazyalı Baras’ın başarısı

0
525

Moskova’da Kremlin Sarayı’nda gerçekleştirilen ve genç ve üstün yetenekli müzisyenlerin katıldığı “Melodik Nesiller” IV. Uluslararası Çocuk Müzik Festivali’ne davet edilen Abhazyalı Baras Kudzhba, performansıyla göz doldurdu.

Rusya’nın ulusal öneme sahip bu müzik organizasyonuna katılma başarısını gösteren Baras henüz 14 yaşında, Gagra Koleji’nde 8. sınıfta ve Sohum Müzik Lisesi’nde okuyor. Müzik Okulu’nda öğretmeni Ninel Bjania’dan ders alan Kudzhba, yıllar önce ailesiyle birlikte Türkiye’den Abhazya’ya dönüş yaptı ve Pitsunda’da yaşamaya başladı. Ailesinin destekleri ve kendi çabalarıyla şimdiden Abhazya’nın gelecek vadeden başarılı müzisyenlerinden biri olmayı başardı.

Küçük yaşlardan itibaren müzik dersleri alan ve piyanoyla birçok konser ve dinletilerde boy gösteren Baras Kudzhba, son dört yıldır Abhazya’da yapılan müzik yarışmalarında birinci olarak kariyerini geliştirdi. En son 29 Mayıs günü Moskova’da yapılan “Melodik Nesiller” IV. Uluslararası Çocuk Müzik Festivali’ne davet edildi ve annesiyle birlikte gittiği festivalde, Rusya Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası eşliğinde piyanosuyla sunduğu performansı beğeniyle izlendi. (altinpost.org)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz