“Mızıkalar susmasın”

0
602

Eskişehir’de bir grup Çerkes, Odunpazarı sokaklarında geçmişten gelen kültürün önemli unsurlarından mızıkanın unutulmaması için ve gelecekte de yaşatılması için gösteri yaptı.
Bozüyük, Konya, Düzce, ve Karaman’dan gelen Çerkesler, Eskişehir Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği Kafkas Kültür Evi’nde bir araya geldi. Kahvaltı eşliğinde çeşitli fikir alışverişinde bulunarak gelecek için çeşitli projeler üretmek isteyen Çerkesler, bölgesel mahalli mızıka dinletileri sunumu planladı. Yaklaşık 20’ye yakın mızıka ile Kafkas Kültür Evi’nden Odunpazarı Meydanı’na bir yürüyüş gerçekleştiren Çerkesler, meydanda spontane oluşan Çerkes düğünü ile büyük ilgi topladı.
Etkinliği gerçekleştiren Çerkesler, yapılan toplantının geçmişi geleceğe taşıyacak köprünün güçlenmesi, buluşmanın gelecekte daha geniş platformlarda yer almasını temenni ettiklerini belirterek ayrıldılar. Kent dışından gelen Çerkesler ise Eskişehir’de ev sahipliği yapan herkese teşekkür ederek ’Mızıkalar susmasın’ diye sık sık bir araya geleceklerini belirtti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz