Abhazya’nın yeni başbakanı

0
496

Hakkındaki yolsuzluk iddiaları yargıya taşınan ve mahkeme süreci devam eden Abhazya Cumhuriyeti Başbakanı Arthur Mikvabiyad’nın istifasının ardından Cumhurbaşkanı Raul Hacimba bir kararname imzalayarak, Beslan Bartsıts’ı başbakan olarak atadığını bildirdi.
Kabinede de değişiklikler olabileceğini belirten Hacimba, “Yeni Başbakanımız çalışmalarını tamamladığında bakanlıkları ve kabinenin yeni yapısını bize sunacaktır” dedi ve tüm devlet organlarının oluşacak yeni kabine ile aktif olarak çalışmaları gerektiğini söyledi.
Başbakan Beslan Bartsıts ise gösterdiği güven ve görevlendirme için Cumhurbaşkanı’na teşekkür etti, kendisini ve Bakanlar Kurulu üyelerini zor bir görevin beklediğinin bilincinde olduğunu belirterek, hükümetin sorumlu ve dinamik çalışmalarla zorluların üstesinden gelebileceğini söyledi.
22 Temmuz 1978’de Gagra’da doğan Beslan Bartsıts, Abhazya Devlet Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. 2007-2009 yılları arasında Abhazya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı asistanı olarak göre yapan Bartsıts, 2012 yılında Abhazya Parlamentosu’na seçildi. 2014 yılında Gagra Belediye Başkanı olarak atanan Bartsıts evli ve iki erkek çocuk babası.
(altinpost.org)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz