Özgürlük gemisi

0
478

Türkiye, Kanada, Meksika, İspanya, Norveç, ABD ve Avustralya gibi dünyanın farklı ülkelerinden sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle hareket eden Özgürlük Filosu Koalisyonu’nun geçmiş girişimlerinde kendilerini engelleyen İsrail askerlerini bu kez ‘kadınların gücüyle’ aşmak için yola çıkardığı kadın aktivistlerden oluşan Zaytouna (Zeytin) gemisi yola çıktı.

Tanınmış kadın milletvekili, sanatçı, yazar, akademisyen, fotoğrafçı, gazeteci, sporcu ve aktivistlerden oluşan gemi, Gazze’ye uygulanan ablukayı dünya kamuoyu gündemine getirmeyi ve kırmayı amaçlıyor.

Gazze ve Filistin için duyarlılığıyla dikkati çeken, aslında ülkesi İsveç’te şarkıcı olan Ellen Huttu Hansson, son 2 yıldır kendi memleketinde yaşayan Filistinlilerin çabasını gördükten sonra bu soruna yakından ilgi duyduğunu belirterek, “Filistinli kadınların mücadelesi Batı medyasında çok yer almıyor. Buna karşı sesimizi yükseltmeliyiz ve onlar için mücadele etmeliyiz. Orada çocuklarla, kadınlarla, Filistinlilerle buluşacağız. Filistinliler için adalet götürmek isteyen kadınlarız. Elimizde hiçbir şey yok. Biz barış hareketiyiz, şiddetten taraf değiliz. Herhangi bir şekilde direnmeyeceğiz” diye konuştu.

Gazze Şeridi’ndeki insan hakları kuruluşları tarafından Gazze Limanı’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan hukukçu Emira Şaas, “Uluslararası toplumdan, Gazze’ye destek için yola çıkan 4’üncü Özgürlük Filosu’na uluslararası koruma sağlama talebinde bulunuyoruz. İsrail’e ise Gazze ablukasını delmeyi amaçlayan filoyu engellememesi uyarısı yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Geminin ekim ayının ilk haftasında Gazze’ye ulaşması öngörülüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz