“Kadın düşmanlarına boyun eğmeyeceğiz”

0
521

29 Ekim’de çıkan KHK’ler ile muhalif, özgür basına yönelik saldırılar devam ettirilirken, Jin Haber Ajansı (JINHA) emekçileri Ankara’da kapatma kararına karşı sokağa çıktı. Kadınların sesi olan JINHA’yla dayanışma için kadınlar ve basın emekçileri de eyleme destek oldu.
Eylemde JINHA adına açıklama yapan Habibe Eren, “Ve yazıyoruz… Erkekler ne der diye düşünmeden yazıyoruz” sözleriyle başladı. Bu şiarla bugüne kadar kadınların, çocukların, ezilen tüm kesimlerin sesi olduklarını belirten Eren, “JINHA, kadın gücünden korkan ve kadın düşmanı politikalarıyla tarihe geçen AKP hükümetinin OHAL süresince uyguladığı KHK ile bugün kapatıldı” dedi.
Eren şöyle devam etti: “Yayın hayatına 8 Mart 2012’de başlayan ve dünyanın ilk kadın haber ajansı olan JINHA, o tarihten bu yana ezilen, darp edilen, sokak ortasında öldürülen, giyiminden kahkahasına kadar müdahale edilen, nasıl yaşayacağına karar verilen, tecavüz edilen ve tecavüzü meşrulaşan, köle pazarlarında satılan, yakılarak katledilen ve tüm bunlara karşı mücadele eden, direnen, erk zihniyeti yırtan ve özgür yaşamı kendinde nakşeden, devrimi getiren tüm kadınların sesi oldu. Biz Gurbetelli Ersözlerin, Deniz Fıratların ve Şilan Arslanların ardılları olarak, onların kadın mücadelesini bıraktıkları yerden devam ettiriyoruz.”
Muhabirlerinin sistematik olarak hedef alındığını, direniş alanlarındaki muhabirlerinin saldırıya uğradığını, tutuklanan 3 muhabirlerinin mücadele sonucunda özgürlüklerine kavuştuğunu belirten Eren, “En son editörümüz Zehra Doğan, sokağa çıkma yasakları altındaki Mardin, Nusaybin ve Derik’ten geçtiği haberler nedeniyle tutuklandı. Zehra hala Mardin E Tipi Cezaevi’nde tutsak ediliyor” dedi.
Sokaklarda bedeni teşhir edilen kadınların, direniş alanlarında özsavunma gerçekleştiren kadınların, “Devlet kimdir” diyerek yeşili ve doğası için direnen kadınların, katledilen LGBTİ’lerin sesi olmaya devam edeceklerini belirten Eren, şunları söyledi: “Kadın düşmanı, kadınları yok sayan, cinsiyetçi ve eril AKP hükümeti ile erkek devletin karar verdiği hükümlere boyun eğmeyeceğiz. ‘Erkekler ne der’ demeden yazdık, şimdi de ‘Erkekler ne hüküm verir’ demeden yazmaya devam edeceğiz. Bu mücadele yeni başlıyor. Bundan sonra her yerdeyiz. Susmadık, susmayacağız. Biz elimize aldığımız kalemi yere düşürmek için almadık. Bundan sonra her kadını kendini bir JINHA muhabiri görmeye ve her yerde yazmaya çağırıyoruz. JINHA sizsiniz. ‘Yaşasın kadın dayanışması’ diyoruz. Çünkü biz heyecanımızı kadınlara olan inancımızdan alıyoruz.”
Son olarak açıklama yapan Ankara Özgür Haber Platformu ise, “Tüm yurtsever-ilerici-devrimci basın emekçileri, yurttaş habercileri, gönüllü muhabirler olarak ‘iktidarın değil halkın’ safını, ‘sermayenin değil emeğin’ safını, ‘işkencenin değil insanlık onurunun’ safını tutmaya ve ezilenlerden taraf olmaya devam edeceğiz! Kameralarımızı kırabilirsiniz, bugün bizleri de tutukluyabilirsiniz, ancak bilincimizi ve vicdanımızı asla teslim alamazsınız” dedi.

Sendika.Org/ Ankara

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz