Etkinliklere katılım zorunlu

0
502

Rusya’da her yıl 4 Kasım günü kutlanan Ulusal Birlik Günü nedeniyle Grozni’deki “Çeçenya’nın Kalbi” camisi önünde bir etkinlik düzenlendi. Onbinlerce insanın katıldığı etkinlikte “Kavkaz-Uzel” haber ajansına konuşan bazı katılımcılar etkinliğe mecburen katıldıklarını söyledi.
Ulusal bir ajansta çalışan Roza, “4 Kasım gününün tatil olduğu söylendi ama sabah 10:00’da şehir merkezine gelerek etkinliğe katılmamız istendi. Patronlarımız bu etkinlikte yer almamamız halinde bazı sorunlarla karşılaşacaklarını belirtip gözdağı verdi” dedi.
Grozni’de bir enstitüde öğrenci olan Hamzat şu ifadeleri kullandı: “Otobüslere bindirilip şehir merkezine getirildik. Burada elimize Putin ve Kadirov’un resimlerinin yer aldığı poster ve bayraklar verildi.”
Bir şirkette işçilik yapan Wakha ise “Neredeyse her ay bazı tuhaf etkinliklere katılmamız isteniyor. Bugün ise bu etkinliğe katılmamız istendi. Ellerimizde Rusya, Çeçenya ve Birleşik Rusya Partisi’nin bayrakları ile Putin ve Ramazan Kadirov’un posterleri vardı. Açıkçası bu tür etkinliklere katılmak istemiyoruz ama patronlarımız işten atmakla tehdit ediyor” dedi.
(eng.kavkaz-uzel.eu)

Çeviri: Serap Canbek

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz