Sabah Gazetesi’nin Abhazya eki tartışma yarattı

0
626

Sabah Gazetesi’nden Abhazya eki

Abhazya- Türkiye Ticaret ve Ekonomik İlişkiler Temsilciliği ve Abhazya Tam Yetkili Türkiye Temsilciliği destekleriyle Sabah Gazetesi’nin “Abhazya” eki yayın hayatına başladı.
İlk sayısı 10 Kasım’da yayınlanan gazetede Abhazya ve Türkiye’de yaşayan Abhaz Diasporası ile ilgili birçok haber ve konu ele alındı.
Gazete, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Zonguldak illerinde satılan Sabah Gazetesi’nin eki olarak ücretsiz olarak temin edilebilecek.

 

 

 

Türkiye-Gürcistan gerilimi

Sabah gazetesinin 10 Kasım’da yayımlanan Abhazya ekinin, Türkiye ve Gürcistan arasında gerilime yol açtığı iddia edildi. Gürcistan yönetiminin, gazetede Abhazya’nın bağımsız devlet olarak tanıtılmasına tepki verdiği öne sürüldü.
Gürcistan basınına göre, Gürcistan’ın Ankara Büyükelçisi İrakliy Koplatadze konuyla ilgili Türkiye Dışişleri Bakanlığı’na başvurarak konu hakkındaki endişelerini dile getirdi. İktidardaki Gürcü Partisi’nin liderlerinden Georgiy Volskiy’in konuya sert tepki gösterdiği belirtilirken, olayın Ankara’nın resmi tutumuyla bağdaşmadığına işaret eden Gürcistan Devlet Bakanı Ketevan Tsihelaşvili’nin de “Yine de bunun tekrarlanmaması lazım” dediği kaydedildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz