“Hiçbir Düş Yarım Kalmayacak”

0
483

Mehmet Lütfü Özdemir tarafından hazırlanan Suruç Katliamı dosyası, Ceylan Yayınları’ndan çıktı. Kitabın geliri katliamdan ağır yaralı olarak kurtulan Güneş Erzurumluoğlu’nun tedavisinde kullanılacak.
Hiçbir Düş Yarım Kalmayacak’ kitabı, ‘Suruç Katliamı’nın öncesini, anını ve sonrasını tanıklarıyla ve arka planıyla ortaya koyan tarihsel bir belge niteliği taşıyor.
Evrensel’de yer alan habere göre, kitabın yazarı Özdemir kitapla ilgili şöyle konuştu:
“Suruç’tan sağ kurtulduğuma sevinemiyorum, aylarca kendime gelemedim. Hâlâ birçok arkadaşımızın tedavisi sürüyor ve çoğu arkadaşımız vücudunda şarapnel parçaları ile geziyor. Suruç Katliamı ile ilgili hâlâ gizlilik kararı var!Adalet mücadelemiz bir yandan devam ederken diğer yandan katliamı ve aynı yola çıktığımız arkadaşlarımızı unutturmamak adına böyle bir çalışma hazırladım.
Kitabın geliri Suruç Katliamı’ndan ağır yaralı kurtulan Güneş Erzurumluoğlu’nun yeniden ayağa kalkması için başlatılan yardım kampanyasına aktarılacak. Güneşimizin ayağa kalkması çok önemli; Güneş bu ülkenin vicdanlı, erdemli, sevgi ve umut dolu insanlarından birisidir. Güneş’in yürümesi demek sevginin, adaletin, umudun ve vicdanın yürümesi demektir. Kitabı satın alacaklar hem bu katliamı unutturmamak adına hem de Güneş’i yeniden ayağa kaldırmak adına büyük bir sorumluluğu bizlerle paylaşacaklardır. Biz bu ülkeden umudu hiç kesmeyen gençleriz. Eşitlik olmadan adalet, sevgi olmadan vicdan, umut olmadan hiçbir şey olmaz! Bu ülkede sevginin, aşkın, umudun, merhametin, şefkatin, dayanışmanın, paylaşmanın, eşitliğin, vicdanın ve adaletin kazanacağını herkese göstermek istiyoruz.”
Mehmet Lütfü Özdemir tarafından hazırlanan kitabın tanıtım yazısında şöyle denildi:
Sevgili halklar, anneler, babalar; biz yürekleri avuçlarında yaşayanlar, gençler, kadınlar, devrimciler, emekçiler olarak şunu bilmenizi isteriz ki; bizler yaşamı uğruna ölecek kadar çok sevenleriz. Bundandır haykırışımız ve isyanımız. Talebimiz; insanca bir yaşam ve özgürlüktür. Ancak birlikte omuz omuza yürürsek ve dayanışma ile bu mücadeleyi yükseltirsek zalimlerden hesap sorabiliriz. Devrim gülüşlü 33 canımızı yitirdiğimiz ‘Suruç Katliamı’nın öldürülemeyenleri, sağ kalanları olarak şunu belirtmek isteriz ki; düşleri ve gülüşleri bizlere emanet kalan yoldaşlarımızın eşitlik mücadelesini son nefesimize kadar sürdüreceğiz. Unutmadık! Unutturmayacağız! Affetmeyeceğiz!
Hiçbir Düş Yarım Kalmayacak adlı bu çalışma, ‘Suruç Katliamı’nın öncesini, anını ve sonrasını tanıklarıyla ve siyasi arka planıyla ortaya koyan tarihsel bir belge niteliğindedir. (sendika.org)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz