Nahush Cherim’den 3 saatlik konser

0
519

Kafkasya’nın dünyaca ünlü sanatçısı Nahush Cherim, Ankara Çerkes Derneği’nin düzenlediği konserde sevenleriyle buluştu.
Rusya’nın yanı sıra Amerika, Ürdün, Suriye, İsrail, Almanya, Birleşik Arap Emirlikleri ve Birleşik Krallık’ta da konserler veren Cherim’in Yenimahalle Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen konserinde sanatçıya Ankara ÇerkesDerneği Elbruz Halk Dansları Topluluğu danslarıyla eşlik etti.
Konsere katılan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Hangi ırktan, mezhepten, inançtan ve düşünceden olursak olalım, kökümüz ne olursa olsun bu ülkeyi seveceğiz. Çünkü yaşayacağımız başka bir Anadolu yok. Tabi ki doğduğumuz toprakları da unutmayacağız, doyduğumuz toprakları da unutmayacağız. Sorunlarımızı demokrasi içerisinde çözeceğiz, problemlerimizi kardeşçe aşacağız. Çerkeslerin ülkemizin birliğine bütünlüğüne çok önem verdiklerini yaşayarak gördüm. Sizlere hizmet vermekten gurur duyuyorum” diye konuştu.
Ankara Çerkes Derneği Başkanı Murat Özden ise “Kafkasya’dan çıkmış dünyaca ünlü meşhur sanatçımız, değerli kültür emekçisi Nahush Cherim’i 2 sene sonra tekrar ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz. Önceki konserin güzelliği hala kulaklarımızda. Yenimahalle Belediye Başkanımız Fethi Yaşar’a da desteklerinden ötürü minnettarız. Aynı zamanda kendisi Cherim’e ‘Çerkeslerin Tarkan’ı’ diyerek bu unvanın isim babası olmuştur” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz