Kadınlar “Hayır”ları çoğaltmak için sokağa çıktı

0
725

Kadın örgütleri, başkanlık referandumuna “Hayır” diyen bir yürüyüş gerçekleştirdiler.
Kadınların “Tek Başına Olmaz Hayır, Kadınlar birlikte Güçlü” şiarıyla startını verdikleri eylemlerin ilki Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda gerçekleşti. Etkinlikler İstanbul’da Bakırköy’den sonra Beşiktaş, Şişli Pangaltı, Maltepe, Avcılar’da ve son olarak Kadıköy’de yapıldı.
Kadıköy’de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü öncesi bir araya gelen kadın örgütleri “Bir kişi daha eksilmeyeceğiz” diyerek başlattıkları eylemlere devam etti. İstanbul’un birçok ilçesinde ve Ankara, İzmir, Bursa, Çanakkale, Mersin, Eskişehir ve Manisa başta olmak üzere birçok ilde gerçekleşen eylemlerde kadınlar “Tek başına olmaz, hayır. Kadınlar birlikte güçlü” dedi.
”Tek başına Olmaz. Birlikte Güçlü” yazılı pankart açan grup “Erkek şiddetine Hayır”,”Göçmen Kadınlar Yalnız Değildir”, ”Kadınlar Birlikte Güçlü” yazılı dövizler taşıdı.Eyleme katılanlar “Kadınlar artık susmayacaklar”, “Yaşasın Kadın dayanışması”, “Dünya Yerinden Oynar, Kadınlar Özgür Olsa” şeklinde sloganlar attı.
“Eşitliğin olmadığı hayata da, yasalara da, ailelere de, anayasaya da, sokaklara da, meclise de, çalışma koşullarına da hayır!” diyen kadınlar uluslararası grev çağrısına da ses verdi.
Eylemde yapılan açıklamada, “8 Mart’a doğru bizler erkek şiddetine, cinayetlere, tacize, tecavüze, cinsel istismara ve istismarı meşrulaştırmaya çalışanlara karşı birlikte daha güçlü olacağız. Her alanda irademizin ve seçimlerimizin yok sayıldığı, işimizin elimizden alındığı, hayatlarımızın çalındığı bu ülkede bizler de birbirimize söz veriyoruz: Bir kişi daha eksilmeyeceğiz! Tek başımıza olmadığımızı, kadın dayanışmasıyla güçlü olduğumuzu unutmayacağız.
Erkekler 2016 yılında en az 261 kadını öldürdü. Erkek şiddetine karşı kadınların sesi olabilmek, kadınların her gün yeni Evet’e zorlanmadıkları bir yaşama karşı, Hayır’larımızı çoğaltmak için sokaklardayız” denildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz