Anavatandan ödülle döndüler

0
429

Ankara Çerkes Derneği Çocuk Keman Grubu, Adıgey’in Minik Yıldızları Yarışma ve Festivali’nde Enstrümantal Müzik Dalında birinci odu.
Adıgey Cumhuriyeti Maykop şehrinde her yıl geleneksel olarak yapılmakta olan Adıgey’in Minik Yıldızları Yarışma ve Festival Programı 3 Haziran’da kortej yürüyüşü ile başladı.
Kafkasya’daki Cumhuriyetlerden ve değişik ülkelerden katılımların olduğu festival programına Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED) organizasyonu ile Semra Fayez yönetimindeki Ankara Çerkes Derneği Çocuk Keman Grubu da katıldı.
Adıgey Kültür Bakanlığının davetlisi olarak festivale katılan grup 1 Haziran sabahı Krasnodar üzerinden Maykop’a ulaştı. İlk gün hemen prova ve müze ziyareti yapan grup değerli sanatçı GuçeZamudin’i ziyaret etti. Ertesi gün sabah saatlerinde kortej yürüyüşü, daha sonra yarışma programları başladı. 5 dalda yapılan yarışmada enstrümantal müzik dalında Çerkes Derneği Çocuk Keman Grubu 3 parça ile sahne aldı ve SinaneDahe (синанэдахэ), İstanbilaqwo (Истанбылак1уэ) ve Ahmet Dele (анмэтдэлэ) isimli parçaları seslendirdiler. Katılımcılar ve jüri tarafından büyük beğeni ve alkış alan grubun yanısıra, grup üyelerinden Aşkın Bora Atalay da ayrıca bireysel olarak “Dvorakhumoresque” adlı klasik parça ile sahne aldı.
4 Haziran sabahı Maykop kanyonu ve şelalesine yapılan gezinin ardından yarışma sonuçlarının açıklandığı ve ödüllerin verildiği gala programına geçildi.
5 dalda yapılan yarışmanın derece alanları açıklandı, ödülleri verildi. Ankara Çerkes Derneği Çocuk Keman Grubu, 13 grubun yarıştığı “Enstrümantal Müzik” dalında birinci seçildi.
Ankara Çerkes Derneği Çocuk Keman Grubu, keman öğretmenleri Semra Fayez yönetiminde 2,5 yıldır çalışmalarına devam ediyor. 15 öğrenciden oluşan gruptaki çocukların yaşları 5-14 arasında değişiyor.
(kaffed.org)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz