KAFFED Gençlik Meclisi Eskişehir’de toplandı

0
1060

Kafkas Dernekleri Federasyonu’na bağlı derneklerin gençlik yapılarının ortak iletişim, fikir ve eylem platformu olan KAFFED Gençlik Meclisi ikinci toplantısını 15.07.2017 tarihinde Eskişehir Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği gençlerinin talepleri doğrultusunda KAFFED Yönetim Kurulunca oluşturulan Gençlik Meclisi ilk toplantısını 8 Nisan 2017 tarihinde Ankara Çerkes Derneği ev sahipliğinde yapmıştı. Bu toplantıların devamı niteliğinde olan ve Eskişehir’de yapılan ikinci toplantı, KAFFED’e bağlı 15 dernekten gelen temsilcilerle gerçekleştirildi.
KAFFED Gençlik Meclisini oluşturmak amacıyla temsilcilerin katıldığı toplantıda gençler, kuruluş aşamasında olan Meclisin yapısını oluşturmak, amaç ve hedeflerini belirlemek adına çeşitli oturumlar düzenledi.
Meclisin amaçları arasında KAFFED’e bağlı tüm derneklerin aktif katılımını sağlamak, KAFFED içerisinde etkili sorumlu ve katılımcı bir gençlik oluşturmak, Çerkes siyasi kimliğinin oluşturulması adına çalışmalar yapmak, dernekler arası bilgi tecrübe ve fikir paylaşımını artırmak, fikir / proje üretmek ve bunları hayata geçirmek, anavatanla ilişkilieri güçlendirmek adına çalışmalar yapmak gibi hedefler bulunmakta.
16-17 Eylül tarihleri arasında yapılması planlanan 3. KAFFED Gençlik Toplantılarına bu sefer ev sahipliğini Kahramanmaraş Kafkas Kültür Derneği yapacak. Gençlik Meclisi’nin başlıca gündem maddesi olan “Derneklere gelen genç katılımcı sayısının azalması ve buna ilişkin çözümler” konuşulacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz