Uluslararası Çerkes Festivali

0
651

Kayseri Pınarbaşı Kaynar Köyü’nde yapılan Uluslararası Kaynar Çerkes Festivali yoğun bir katılım ve başarılı bir organizasyonla yapıldı.
22-23 Temmuz tarihlerinde gerçekleşen ve Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kayseri Valiliği, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Pınarbaşı Belediyesi, Kayseri İl Kültür Turizm Müdürlüğü, ilçe belediyeleri ve birçok sivil toplum kuruluşunun da destek verdiği festivale, Çevre Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kabardey-Balkar Cumhuriyeti Bakanı Anzor K’uraşınov, Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Oğan, Adalet ve Kalkınma Partisi Kayseri Milletvekilleri Hülya Atçı Nergis, İsmail Tamer, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Pınarbaşı Kaymakamı Burak Dertlioğlu, Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş, İl Kültür Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Melikgazi Belediye Başkan Yardımcısı Yüksel Kahraman, Kahramanmaraş Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED) Genel Başkanı Yaşar Aslankaya, Kayseri Birleşik Kafkasya Derneği Başkanı İzhan Baykal, festivale destek veren KAFFED’e bağlı derneklerimizden Kayseri Kafkas Derneği, Kahramanmaraş Kafkas Kültür Derneği, Eskişehir Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği yöneticileri ile Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen dernek yöneticileri ve davetliler katıldı.
Festivalde katılımcılara hitaben konuşmalar yapan Kayseri Birleşik Kafkasya Derneği Başkanı İzhan Baykal, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Adalet ve Kalkınma Partisi Kayseri Milletvekili Hülya Atçı Nergis ve Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş, festivali düzenleyen ve emeği geçen herkese teşekkür ederek Çerkes kültürünün yaşatılması konusunda temennilerini ve desteklerini dile getirdiler.

Organizasyon komitesinin ve festivale destek veren derneklerin yoğun bir hazırlık süreci sonrası gerçekleştirdiği Uluslararası Kaynar Çerkes Festivali ’ne yurtdışından ve yurtiçinden katılan ünlü Çerkes sanatçılar izleyenlere unutulmaz anlar yaşattılar. Sunuculuğunu Selda Polat’ın yaptığı festivalde Kuşha Doğan, Nehush Kerim, Azamat Bishtov, Tambi Cimuk, Azida Mish ve Surhay Göç birbirinden güzel şarkıları ile sahne aldılar. Beğeni ile izlenen ve dinlenen Çerkesce şarkılara katılımcılar da eşlik ederek büyük bir koro oluşturdular. Kayseri Kafkas Derneği Halk Dansları Topluluğu Aşemez, Kahramanmaraş Kafkas Kültür Derneği Kuban çocuk ekibi ve Eskişehir Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği Halk Dansları Topluluğu Şıble dans gösterileri ile festivale coşku kattılar. Kayseri’deki ortaokullarda seçmeli derslerde Adigece Anadil eğitimi gören çocukların söylediği şarkı ve ÇER-KAD Korosunun şarkıları katılımcılardan büyük beğeni ve alkış aldılar. Konserler ve Halk Danslarının yanı sıra Çerkes Ressamlar sergisi, moda tasarım defilesi ve Atlı Okçuluk Kulübünün gösterileri de katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılaştı. (kaffed.org)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz