Lıhnı Festivali

0
743

Abhazya’nın Lıhnı köyünde her sonbaharda gerçekleştirilen hasat festivalinde köylüler tüm hünerlerini sergiler. Bu yılki festival güneşli bir güne rastladığı için halk çok mutluydu. Festivale Gudauta bölgesinin 20 köyünden katılım oldu. Hazırlığı bir ay süren festivalde Abhaz mutfağının lezzetleri ve taze şaraplar tadılırken, atlılar binicilikteki hünerlerini sergiledi.
Barmeş köyü sakinleri, konuklarını erik çaçası ile ağırladı.
Festivale ev sahipliği yapan köylüler yemek yapmanın sırlarını da anlattı.
Peynir ve mısır unuyla “aylac” pişiren Aaca köyünden Khatuna, “Bu yemeği mısır unu ve taze peynir kullanarak yapıyorum. Unu elekten geçirip kaynayan suya atıyorum ve sonrasında ev yapımı taze peyniri ekliyorum” diyerek konuklara yemek tarifi yaptı.
Açandara köyü sakinleri ise etnografik bir sergiyle karşıladı konuklarını… Sergilenen objeler arasında iki asırlık kazanlar, bronz çömlekler, beşikler vardı.
Müzik ve dans gösterilerinin yapıldığı festivalde gerçekleştirilen sportif yarışmalara turistler de katıldı.
Lıhnı Festivali’ne Rusya’nın yirmi farklı bölgesinden gelen ziyaretçilerden Tataristanlı Dimitri, “Harika bir festival. İlk kez geldim ve çok etkilendim. Yemekler çok lezzetli ve taze şarap çok sıra dışı” dedi. (sputnik-abkhazia.ru)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz