Çeraşe Tembot’u unutmadılar

0
719

Düzce Üniversitesi (DÜ) Çerkes Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı öğrencileri, Klasik Adige Edebiyatçısı Çeraşe Tembot’u 115. doğum yılında andı.

İstiklal Konferans Salonu’nda düzenlenen anma programında konuşan DÜ Çerkes Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Fehmi Altın, Çerkes kültürünün Türkiye’de 150 yıllık bir geçmişi olduğunu ifade etti.

Çeraşe Tembot

Açılış konuşmasının sonrasında Düzce Üniversitesi öğrencileri, Çeraşe Tembot’un hayatını ve eserlerinden bir bölümünü Adigece seslendirerek Çerkes Dili ve Edebiyatının makale, şiir ve kültür yapısından örnekler sundu. Şiirsel tiyatro gösterisi de sahneleyen öğrenciler Çerkes folkloru hakkında bilgiler de paylaştı.

Program kapsamında Çerkes Dili ve Edebiyatı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mira Khachemizova’ya teşekkür belgesi takdim edildi. Duygu ve düşüncelerini dile getiren Khachemizova, “Bu sene, Çeraşe Tembot’un 115. doğum yılı. Kendisine Adige Edebiyatının kurucusu, taşıyıcısı ve ilk yazarı diyebiliriz. Bütün yazılarında kadının toplum ve aile içerisindeki önemini ve değerini işlemiştir” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz