Düzce’de “Adige Dili Günü Programı”

0
735

Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Çerkes Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı tarafından düzenlenen “Adige Dili Günü Programı”, İstiklal Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Programda, ilk Çerkes alfabesini ve kitabını hazırlayan eğitimci ve dilbilimci Bersey Wumar’ın hayat hikayesi paylaşılarak Çerkes diline ve kültür hayatına yaptığı katkılar anlatıldı.
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kafkas Dilleri ve Kültürleri Bölümü Öğr. Üyesi Fehmi Altın, günün anlam ve önemine değindi. KAFFED Genel Başkanı Yaşar Aslankaya konuşmasını Adigece olarak yaptı. Aslankaya, Türkiye’de Çerkesce eğitimi veren ilk üniversite olarak Düzce Üniversitesi’nin özel bir konumu olduğunun altını çizdi.
Programda lisans ve yüksek lisans öğrencileri şarkı ve şiirler seslendirdi. Düzce Adige Dil Derneği’nde Çerkesce kursuna katılan çocuklardan oluşan koro sahne aldı.
Programın ikinci bölümüne ise Adigey Cumhuriyeti’nden davet edilen tiyatro oyuncusu Kukan Murat iki perdelik bir oyunu ile damga vurdu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz