Halk Eğitim Merkezi’nin açtığı ilk kurs mezunlarını verdi

0
705

Milli Eğitim Bakanlığı, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan ve Halk Eğitim Merkezleri tarafından gerçekleştirilmesi planlanan “Yabancı Diller Adigece Kurs Seviye Programı”nın ilki Düzce’de açılmıştı. Düzce Halk Eğitim Müdürlüğü, Adige Dili ve Edebiyat Derneği, Adige Kültür Evi Derneği ve Köprübaşı Ömer Efendi Köyü Muhtarlığının işbirliği ile açılan Adigece Kursu, 22 Nisan tarihinde sona ermiştir. A1 Düzeyindeki bu kursa katılan kursiyerlerin sınavları kurs hocası Şınaho Gizem Daşdemir tarafından yapılmıştır. Kursiyerlerin % 83’ü başarılı olmuştur. Kursiyerler, Adigecelerini geliştirmek için gelecek dönem açılacak olan A2 düzeyindeki kursa katılacaklarını ifade etmişlerdir.

Öte yandan yine Halk Eğitim Merkezi bünyesinde Adige (Çerkes) Kültür Derneği’ndeki kursumuz iki grup halinde devam etmektedir. Ayrca Halk Eğitim Merkezi bünyesinde olmayan Aydınpınar (щагудж хьаблэ) ve Bayramcı (Бырамджы хьаблэ) köylerindeki kurslarımız da vardır.

Bilindiği üzere, 2018 yılı, Kafkas Dernekleri Federasyonu tarafından “Anadili Yılı” olarak ilan edilmişti. Bu çerçevedeki çalışmalarımız da devam etmektedir.

Adige (Çerkes) Dili ve Edebiyatı Derneği

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz