ASAM ve KAFSAM işbirliği yapacak

0
587

Abhazya Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Abhazya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM) ile Kafkas Dernekleri Federasyonu altında oluşturulan Kafkasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (KAFSAM) arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Ortak bilimsel araştırma olanaklarının geliştirilmesi, iki kurumun katılımıyla bilimsel araştırma faaliyetlerinin sürdürülmesi, bilimsel araştırma sonuçlarının yayın, seminer, çalıştay ve konferans gibi etkinliklerle yaygınlaştırılması, her iki kurumdan ve ülkeden araştırmacılar arasında ilişkilerin geliştirilmesi, tarafların araştırma ve eğitim-öğretim konularındaki deneyimlerini aktarılması amacıyla hazırlanan protokol, ASAM adına merkez başkanı Oleg Damenya ve KAFSAM adına Kaffed Genel Başkanı Yaşar Aslankaya tarafından imzalandı.

ASAM, 13 Şubat 2006’da Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile kurulmuştu. Merkez, iki akademik birimden (Kültür-Jeopolitik ve Ekonomi bölümleri) oluşuyor. KAFSAM ise Ocak 2018’de Kafkas Dernekleri Federasyonu tarafından “Kafkasya ve Kafkasyalılar konusunda bilimsel araştırmalarda bulunmak, bu konularda yapılan araştırmaları teşvik etmek ve araştırmacıların çalışmalarını sunduğu ve tartıştığı bir platform olmak amacıyla” kuruldu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz