İÜKAF

0
1219

Türkiye’deki farklı üniversitelerin Kafkas toplulukları Jıneps üzerinden kendilerini anlatmaya devam ediyor

İÜKAF, üniversiteli Çerkes gençlerinin tanışması ve kaynaşması için yine üniversiteli gençler tarafından kurulmuş bir oluşumdur. Kısa vadeli amacı, en fazla insana ulaşmak ve diğer üniversite Kaf’larıyla etkileşimlere girip daha çok Çerkes gencini birbiriyle tanıştırarak bir Çerkes gençlik potansiyeli oluşturmaktır. Uzun vadede ise İÜKAF, Çerkes kültürünün korunması ve geliştirilmesini amaçlar ve bu amaçla çalışır.
İÜKAF, kültürümüzün en değerli öğelerinden biri olan ‘Zexes’ mantığıyla toplanır. İÜKAF‘ta başkanlık tarzı bir dikey yapılanma yerine muhtarlık şeklinde yatay yapılanmaya gidilmiştir.
İÜKAF’ın bu amaçlarla çalışması 1980’li yıllara kadar dayanır. O zamanlardan bu yana gençlik yapılanmaları ve diğer Kaf gruplarının oluşmasına önayak olmuş ve birçok etkinliğe imza atmıştır.

Her hafta düzenli olarak toplanan İÜKAF, 2000’li yılların başlarında o kadar kalabalık ve etkin olmuştur ki 2010 yılına gelinmeden haftada iki kere, iki ayrı yerde (Beyazıt ve Avcılar) buluşmalar yapacak potansiyele ulaşmıştır.
2010 yılları civarında Çerkes koro müzik grubu İÜKAF Dejuğ kurulmuş ve dejuğ alanında birçok çalışma yapmıştır. Grubumuzla alakalı videolara YouTube’dan ulaşabilirsiniz.
Son dönemlerde ise İÜKAF; Bursa, Balıkesir, Sakarya, Kocaeli, Düzce, İzmir, Çanakkale gibi birçok şehrin Kaf grupları ve İstanbul’daki diğer Kaf gruplarıyla etkinlikler düzenlemektedir.
En son etkinlikte İÜKAF, 10 Aralık 2018’de İstanbul’daki büyük-küçük bütün Kaf gruplarını bir araya toplayarak bowling yarışması, yemek ve etkinlik sonunda ceug ile yaklaşık 100 kişiyi ağırlamıştır. Bu buluşmaya İstanbul’daki Kaf grupları ve aktif olmayan üniversitelerdeki arkadaşlar da davet edilerek Kaf grupları açılmasını teşvik etmek, böylelikle İÜKAF’ın ulaşamadığı insanlara da ulaşmak amaçlanmıştır. Buluşmanın ayrıntılarına Jıneps gazetesinin ocak sayısından ulaşabilirsiniz.
Kaf grupları ayrıca İstanbul Kafkas Kültür Derneği, Abhaz Dernekleri Federasyonu, İstanbul Çerkes Derneği ve Jıneps gazetesi ile de toplantılar yapmış ve karşılıklı beklentilerimiz hakkında konuşulmuştur. Toplantılarla İÜKAF ve Çerkes oluşumları tanışmıştır. Bu ilişkiler sadece tanışmakla kalmamalı, böyle güçlü bir gençlik potansiyeline arka çıkılıp destek verilmelidir. Maddi-manevi desteklerin yanı sıra çocuklarınızı, kardeşlerinizi, kuzenlerinizi İÜKAF’a katılmaları konusunda özendirelim.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz