“Dugong Dugo’yu Kim Üzdü?”

0
606

Çocuk kitapları yazarı Betül Kanbolat’ın altıncı kitabı minik okurlarıyla buluştu.
3-6 yaş aralığında ebeveynler eşliğinde okunabilecek öykünün konusu üzüntüyle başa çıkma ve arkadaşlığın değeri. İlkokul çağı çocukları, öyküyü kendileri okuyabilir ve öykü sonunda yer alan okyanus canlılarıyla ilgili bilgi sayfalarını inceleyebilirler.
ABM Yayınları tarafından basılan kitabı Demet Özge Aykan Aybakır resimledi. Kitap tüm kitapçılarda ve online satış noktalarında.

Betül Kanbolat kimdir?

1979, Çanakkale Biga doğumlu. Yıldız Teknik Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu.
Çalışma hayatına CSA-Celebrtiy Speakers Konuşmacı Bürosu’nda başladı. 2008 yılında ilk bebeği dünyaya geldi. Ona bir çocuk kitaplığı hazırlarken ilginç ve farklı içeriklere sahip çocuk kitaplarıyla tanıştı, oğlunu da tanıştırdı.
2011 yılında ikiz bebekleri dünyaya geldi. Ailesiyle birlikte çocuk kitaplığı da genişledi. Eşiyle uyku öncesinde çocuklarına anlattıkları masalları yazıya dökmeye karar verdi. İlk çocuk masalı “Kel Tilki” 2012 yılında Hayal Kitaplığı tarafından yayımlandı. Bu kitabı ilerleyen yıllarda “Yüzen Kelebek” ve “Sinirli Karga” izledi. ABM Yayınevi’nin yayımladığı “Rada ve Şakacı Şövalye”, “Rada ve Kedili Kral” öyküleri 2017 yılında çocuklarla buluştu.
Betül Kanbolat halen Haberci Yapım’da Kurumsal Projeler Yöneticisi olarak çalışma hayatına devam ediyor. Eğitim kurumlarının, çocuk kitabevlerinin ve sosyal sorumluluk projelerinin çatıları altında yaratıcı okumalar yapıyor. Çocuklara okuma alışkanlığı kazandırma konusundaki deneyim, gözlem ve önerilerini öğretmen adayları ve ebeveynlerle sosyal platformlarda paylaşıyor. Şiir ve şarkı sözleri yazıyor, çocuklarla çocuk oluyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz