Meşbaşe İshak’a “Üstün Hizmet Madalyası” verildi

0
552

Meşbaşe İshak, doğuştan Allah vergisi üstün yetenekleri, Xabze yaşam tarzı ortamında aileden gelen eğitim ve disiplin ile birleşince, çok genç yaşta şiir ve edebiyat alanında üstün başarılar gösterdi.
Kısa zamanda ünü Kafkasya’da ve hatta tüm Sovyetler Birliği’nde duyulmaya başladı ve giderek büyük bir üne kavuştu. Eserlerinin tamamı, tarihi gerçekler ve günlük yaşamın içinden gelen yaşanmışlıklara dayanmakta. Bir başka önemli tarafı, eserlerini, kendi ana dili Adigece yazıyor, daha sonra Rusça ve diğer dillere tercüme ediliyordu.
Meşbaşe’nin, 102’si şiir ve roman tarzında 150 den fazla eseri Adigece ve Rusça olarak 22 cilt halinde yayınlanmış bulunuyor. Romanlarından dördü Türkçeye çevrilerek yayınlandı. İlerlemiş yaşına rağmen halen yazmaya devam ediyor. Kendisinin ifadesi ile her gün sabah ezanı ile birlikte kalkıp hazırlandıktan sonra çalışma masasının başına geçiyor ve yazmaya başlıyor, öylesine ciddiye alıyor işini.
Adigey Cumhuriyeti Yazarlar Birliği’nin değişmez başkanı. Aynı zamanda, eski Sovyet Cumhuriyetleri Birliği bugünkü SNG topluluğu Yazarlar Birliği ikinci başkanı unvanları halen devam ediyor.
Kendisine, Sovyetler Birliği döneminde ve Rusya Federasyonu döneminde çok sayıda başarı ödülleri verildi. Bu defa, Rusya’da çok az kişiye verilen, Rusya Federasyonu üstün hizmet ödülüne hak kazandığı kararı kendisine bildirildi.
Adigey Cumhuriyeti’nden söz konusu büyük ödülü ve onur madalyasını alan ilk kişi olan Meşbaşe İshak’ı kutluyor, kendisine sağlıklı ve mutlu uzun ömürler diliyoruz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz