Ezidi kız çocuğunu ölüme terk etti

0
544

Müslüman olduktan sonra Işid’e katılan ve Musul’da 5 yaşındaki Ezidi bir kız çocuğunu güneş altında susuz bırakıp ölüme terk eden Alman Jennifer Wenisch, ‘savaş suçuyla’ itham edildiği davada hakim karşısına çıktı. Savcılık, Türkiye’de yakalanan zanlının ömür boyu hapsini istedi.
Jennifer Wenisch bugüne kadar Ezidilere yapılanlar nedeniyle ‘savaş suçu’ kapsamında yargılanan ilk Işid’li oluyor. Wenisch ayrıca terör örgütü üyesi olmak ve ‘Alman Savaş Silahları Kontrol Kanunu’na muhalefetten yargılanıyor.
Nobel Barış Ödülü adayı Ezidi Nadia Murad da davayı takip etti ve yaptığı açıklamada “Bu benim ve tüm Ezidi toplumu için son derece önemli bir gün” ifadelerini kullandı.

Ömür boyu hapisle yargılanıyor

Euronews’te yer alan habere göre, Londra merkezli insan hakları avukatı ve ünlü aktör George Clooney’nin eşi Amal Clooney de işkence ile öldürülmüş olan Ezidi kızın annesini temsil eden avukatlar ekibinin arasında bulunuyor. Clooney, Ezidilere karşı uygulananların ‘soykırım’ olarak tanınması için çaba sarf ediyor ve kampanya yürütüyor.
Alman savcılık makamlarının hazırladığı iddianameye göre Wenisch ve Işid üyesi eşi, Ezidi anne ve kızını 2015 yılında Irak’ın Musul kentinde yaşadıkları evin işlerinde kullanmak için köle olarak satın aldı.
Küçük kız hastalanıp yatağını kirletince Işid’li koca Taha Sabah El Nuri onu ceza olarak dışarı güneş altında bir yere zincirledi. Yüksek sıcaklık altında susuz kalan küçük kıza kimse müdahale etmedi ve sonuçta küçük kız yaşamını yitirdi.
Wenisch bu olayın yaşanmasına seyirci kalmak ve farklı zamanlarda kızına yardım etmek isteyen annenin başına silah dayamakla suçlanıyor.
Ömür boyu hapisle yargılanan Wenisch’in Almanya’da 8. sınıftan sonra okulu bıraktığı, hiçbir işte çalışmadığı, hiçbir niteliğinin olmadığı ve 2013 yılında İslam’ı seçerek Müslüman olmaya karar verdiği belirtiliyor.
2014’te Türkiye üzerinden önce Suriye sonra da Irak’a geçen Wenisch’in burada Işid’e katılarak evlilik yaptığı kaydediliyor. Ezidi kızın ölümünden aylar sonra Ankara’daki Alman konsolosluğuna yeni kimlik belgeleri için başvuran Wenisch yakalandı ve birkaç gün sonra Almanya’ya gönderildi. Hakkındaki kanıtlar yeterli olmadığı için serbest kalan Wenisch yeniden Işid’in kontrolündeki bölgeye geri dönmek istedi.
Bu sırada onu Işid’e geri götürebileceğini söyleyen, Işid üyesi gibi davranan bir FBI ajanı, Wenisch’i arabasıyla Türkiye’ye doğru götürürken arabada konuşulanları kayda aldı. Wenisch bu konuşmalar sırasında suçlarını açığa vurdu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz