Bağımsızlık Demokrasi Özgürlük Eşitlik Birlik

“Soykırımı tanıyın” çağrısı

Letonya Parlamentosu Dışişleri Komitesi, 75 yıl önce gerçekleşen Kırım Tatar Sürgününü soykırım olarak tanıma ile ilgili başvuruyu kabul etti.
Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov yaptığı açıklamada, “Letonya Parlamentosu Dışişleri Komitesi, 18 Mayıs 1944 Sürgününü Kırım Tatar halkına karşı yapılan soykırım eylemi olarak tanınması konusunun incelenmesiyle ilgili başvuru dilekçesini kabul etti. KTMM adına ben şahsi olarak Letonyalı milletvekillerine teşekkür ettim. 16 Mayıs 2019 tarihinde Letonya Parlamentosu bu konuyu inceleyecek” dedi.

Yazarın Diğer Yazıları

«Къэгъэлъэгъонэу Нартхэм Ямашlо»

Сурэтышlэ цlэрыlоу Гусэрыкъо Махьмуд «Нартхэм Ямашlо» зыфиlогъэ иунэе къэгъэлъэгъон, Станбул хьаблэу Меджидиекёй Искуствэ Галерия къыщзэlуихыгъ. Къэгъэлъэгъоныр Мэкъуогъум и 1-15-нэсэ lухыгъэщт. Гусэрыкъо Махьмуд, Тыркуем Културэмкlэ...

Ягъан Дениз хадзыжьыгъ

Тыркуем, Гъэтхапэм и 31-рэ тхаумафэм, Шъолъыр пашэхэм яхэдзынхэр щыкlогъагъэх. Нэбгырэ милион 48-рэ мин 256.117-рэм ащ амакъэхэр щатыгъ ыкlи илъэситфым лэжьэщт унэшъошlыхэр хадзагъагъэх. Ау мыдэныгъэ...

Черкес лъэпкъ гъэкlодыр зэльашlэн фае, аштэн фае

КАФФЕД-р Дюзджэ Кавказ Хасэхэм я Федерация (КАФФЕД), Черкес Лъэпкъ Гъэкlодыр ыкlи Хэкур Ягъэбгынэным и я 160-рэ илъэс къалэу Дюзджэ щыхигъэунэфыкlыгъ. Жьоныгъуакlэм и 25-рэм зэхащагъэ зэlукlэм...

Sosyal Medyalarımız

4,890BeğenenlerBeğen
1,353TakipçilerTakip Et
4,000TakipçilerTakip Et

Son Yazılar

- Advertisement -spot_img