“Halklar Kendini Anlatıyor”

0
556

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Halklar ve İnançlar Komisyonu’nun düzenlediği “Halklar Kendini Anlatıyor” programının 11 Mayıs’ta gerçekleşen ilk etkinliğinde Aleviler yer aldı.
HDK binasında düzenlenen programa konuşmacı olarak Alevi Dernekler Federasyonu (ADFE) Genel Başkanı Celal Fırat, Demokratik Alevi Derneği (DAD) Eş Başkanı Selda Güneş, Alevi yazar ve aktivist Aydın Deniz ve Cengizhan Aslan katıldı.
Programda Celal Fırat, ‘Alevi inancında ibadet ve ocak sistemi’ konusunu, Selda Güneş, ‘Alevi inancında kadın ve tarihi kökler’ konusunu, Aydın Deniz, ‘Alevilerde demokratik mücadele süreçleri’ konusunu anlatttı. Program Cengizhan Aslan’ın deyiş sunumları ile devam etti.
Etkinlik dizisinin 19 Mayıs’ta gerçekleştirilen ikinci panelinde ise Arap Alevileri kendini anlattı. Konuşmacılar Musa Özuğurlu ‘Arap Alevilerinde Hz. Ali ve Ehl-i Beyt’in önemi’, Ahmet Kara ‘Hatay Alevi toplumunun özgünlüğü’, Tevfik Usluoğlu ise ‘Tarihsel, kimliksel, inançsal boyutlarıyla Arap Alevileri’ konularını işledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz