154 gazeteci tutuklu

0
531

Özgür Gazeteciler İnisiyatifi (ÖGİ), 2019 yılının ilk 6 aylık “Gazetecilere Yönelik Hak İhlal Raporu”nu hazırladı. Cezaevlerinde tutulan 154 gazeteciye özgürlük çağrısı yapılan ÖGİ raporunda, “Özgür basını, haber ve gazeteciliği her yerde savunacağız” ifadesine yer verildi.
Raporda, geride kalan 6 ayda “toplumu bilgilendirme, aydınlatma ve haber verme” görevini yerine getirmeye çalışan gazetecilerin yine baskıların odağı olduğu belirtildi.

Gazetecilerin bu süre zarfında mesleklerini oldukça zor şartlar altında, kısıtlanan imkân ve koşullara rağmen sürdürmekte ısrarcı olduğu vurgulanarak, “Siyasal iktidar, sistem/rejim gibi medyayı da tek tipleştirdi. Ülkenin hemen hemen tüm medya organlarını ve yayın kuruluşlarını kendi emelleri için ‘hizaya’ çeken iktidarın kutuplaştırıcı, ötekileştirici ve hedef gösterici dili medyada da vücut buldu. Yerel seçimler süresince gerçekleri ve hakikati manipüle etmek için her türlü çabayı sarf eden iktidar medyasına toplum, 31 Mart ve 23 Haziran sandıklarında yanıtını verdi” denildi. (gazeteduvar)

154 gazeteci tutuklu.
34 gazeteci gözaltına alındı.
11 gazeteci tutuklandı.
29 gazeteciye soruşturma açıldı.
8 gazeteciye dava açıldı.
41 gazeteciye toplam 119 yıl 3 ay hapis cezası verildi.
22 gazeteci tahliye edildi.
2 gazeteci sınır dışı edildi.
1 basın kuruluşuna baskın düzenlendi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz